in

Italia anunţă relaxarea treptată de la sfârşitul lunii aprilie. Draghi: «Se va acorda prioritate activităţilor în aer liber»

Vești bune pentru italieni. Premierul a anunțat o nouă relaxare treptată de la 26 aprilie. Se vor redeschide restaurantele la exterior, elevii din clasele mari și studenții se întorc la cursuri și vor putea fi organizate spectacole în aer liber.

Exprimând un „optimism prudent”, Mario Draghi a afirmat că guvernul său a decis să-şi asume un „risc calculat” şi să clasifice regiunile italiene ale căror date epidemiologice sunt satisfăcătoare în zona ‘galbenă’ (risc moderat), în care restricţiile sunt mai puţin severe.

„Se va acorda prioritate activităţilor în aer liber”, a declarat premierul Draghi, fără să menţioneze concret barurile şi restaurantele dispunând de mese afară, dar care sunt implicit incluse în această categorie.

„Toate instituţiile şcolare se vor redeschide cu prezenţă fizică în zonele galbene şi portocalii (risc mediu)’, a adăugat el.

Proiectul de redeschidere progresivă se bazează pe doi piloni: menţinerea în toate circumstanţele a gesturilor barieră (distanţarea fizică şi portul măştii) şi accelerarea campaniei de vaccinare.

„Probabilitatea să fim obligaţi să ne întoarcem înapoi este foarte mică dacă vom respecta regulile de prevenţie”, a apreciat Draghi, întrebat dacă se ia în considerare anularea acestor deschideri.

Premierul a spus şi că de acum sunt posibile călătoriile între două regiuni incluse în scenariul „galben”.

Decizia guvernului reprezintă o mică accelerare, după ce, în timpul unui consiliu de miniştri anterior, la sfârşitul lunii martie, executivul era decis să anuleze orice zonă galbenă în Italia până la 30 aprilie, indiferent de situaţia epidemiologică predominantă în diverse regiuni.

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat la rândul său că guvernul programează redeschiderea piscinelor în aer liber începând cu 15 mai, a sălilor sportive din 1 iunie, iar organizarea târgurilor şi a expoziţiilor comerciale de la 1 iulie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
vaccin romani strainatate

Românii care s-au vaccinat cu prima doză în străinătate, pot face rapelul în ţară, FĂRĂ programare

Șoc în Aosta, tânără româncă de 32 de ani ucisă, a fost găsită înjunghiată în gât în baie