in

Un cântăreț italian și-a părăsit țara natală și s-a mutat în România: “Tochitură, mămăligă, pomana porcului în tuci, toate îmi plac”

În vreme ce mulți români pleacă să lucreze în Italia, italianul Georgio Ciabbatoni, 47 de ani, și-a părăsit țara natală și s-a mutat în România. Fost clăpar al altei vedete din Cizmă, Giani Morandi, Georgio a venit aici ca director artistic într-un cazinou, apoi s-a întors la prima dragoste, muzica. 

“Sunt 30 de ani de la debutul meu în muzică, am cântat în multe locuri din Europa, în Luxemburg, Spania, Belgia. Însă aici e cel mai bine primită muzica italiană de calitate, oamenii se bucură cu sufletul când cânt”, a declarat pentru libertatea.ro Georgio , care a lăsat clapele pentru microfon și se bucură că românii îi apreciază vocea și stilul în care interpretează cântecele.

În Italia, Georgio a făcut parte din trupa lui Giani Morandi. În România a venit însă ca director artistic într-un cazinou. După o vacanță petrecută aici, s-a îndrăgostit de țara noastră și a decis să se mute la București. Familia nu l-a urmat, însă. Limba a învățat-o repede, într-un an. 

“Se fac 10 zece ani de când locuiesc la București și mi-e familiar locul, îmi sunt dragi oamenii. Și familia mea, băiețelul meu se simt bine aici, când mă vizitează”, a spus artistul originar din San Benedetto del Trono, a cărui agendă concertistică este mai mereu plină de evenimente private, organizate în cele mai cochete restaurante cu profil italian din țară.

În cei zece ani petrecuți aici, Georgio a avut timp să se îndrăgostească nu doar de locuri și de oameni, ci și de mâncarea românească. La fel cum savurăm noi pizza și pastele, el e leșinat după “tochitură, mămăligă, pomana porcului în tuci, toate îmi plac, chiar dacă-s diferite de ce mâncăm noi în Italia”.

Italianul mai are o mare slăbiciune “made in Romania”: este înebunit după melodiile de pahar interpretate de regretatul Gheorghe Dinică. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Afaceriștii italieni fac ordine în România: ”Vom combate corupția”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grevă națională în Italia, sunt preconizate perturbări puternice, îndeosebi la nivelul transportului feroviar, maritim și public local

Viorica Dăncilă este candidatul PSD la Cotroceni