in

VIDEO Iohannis a uitat întrebările de la referendum, situație comică în timpul unei declarații de presă

Situație comică în timpul unei declarații de presă a președintelui Klaus Iohannis, pus în dificultate de o întrebare de la referendumul privind justiția.

„Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „daaaa”… suntem de acord cuuu… interzicereaaaaa…

Președintele părea că a uitat ce vrea să interzică referendumul. După o scurtă pauză și zâmbete încurcate, a revenit:

„Suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, și atunci putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistierii pentru fapte de corupție. A doua chestiune, „da”, suntem de acord, deci a doua întrebare, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și în domeniul politicii penale”.

Pe internet a fost montat un video cu aceste declarații, devenit viral.

Klaus Iohannis a uitat întrebările pe care el însuși le-a propus la referendum

#KlausIohannis: „Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „daaaa”… suntem de acord cuuu… interzicereaaaaa…(pauză, zâmbete, pauză)… suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, și atunci putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistierii pentru fapte de corupție. A doua chestiune, „da”, suntem de acord, deci a doua întrebare, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și în domeniul politicii penale”.

Posted by Gandeste Romania on Wednesday, May 15, 2019

Este un fragment din declarația de presă susținută de Klaus Iohannis miercuri, 15 mai, la Palatul Cotroceni.

În aceeași declarație, președintele a spus:

„PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic. Cu o excepţie: la modificări pe legile justiţiei, la modificări pe Codurile penale, au lucrat mult şi prost.

Se pune întrebarea retorică „De ce au lucrat PSD-iştii atât de mult şi atât de intens pentru subjugarea justiţiei, pentru îndoirea legilor justiţiei?”. Păi răspunsul este cunoscut, arhicunoscut şi clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiţie. De asta lucrează PSD de doi ani şi jumătate.

Pentru că, sigur, pentru PSD, este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor. Şi, sigur, cum Dragnea şi alţii au probleme reale cu justiţia, în Europa nu mai discută nimeni cu ei şi atunci, cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. PSD se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României sau ale românilor.

Înainte de sfintele sărbători de Paşti, mi-au propus PSD-iştii o remaniere a acestui guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceţi iluzii. S-au certat ei între ei, găştile, acolo în interiorul PSD, şi au venit cu trei propuneri, persoanele propuse, Nicolicea, Florea şi Brăiloiu. Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun şi nu este făcută pentru a guverna mai bine.

Astăzi le-am dat PSD-iştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere.

În expunerea mea de până acum, se vede clar că apar 2 teme: justiţia, care este sub atacul PSD-iştilor, şi proasta guvernare, care încearcă prin ordonanţe de urgenţă să creeze impresia că lucrează pentru români. În realitate, această avalanşă de ordonanţe de urgenţă vrea să acopere lipsa de soluţii. PSD-iştii nu au soluţii pentru România!

A câștigat 500.000 de euro la lozuri în Italia, acum nu mai are bani. ”Am dat împrumut, dar nimeni nu mi i-a mai dat înapoi”

Exact aceste 2 teme am propus românilor pentru referendum. Referendumul din 26 mai, care se ţine împreună cu alegerile europarlamentare.

Prima temă: Justiţia. Aştept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupţi, la prima întrebare, în sensul că „Da, suntem de acord cu interzicerea… Suntem de acord cu interzicerea corupţiei!” am vrut să spun, dar, din păcate, aşa departe nu putem să mergem şi atunci putem să spunem: „Da, suntem de acord cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupţie!”

A doua chestiune, deci a doua întrebare: „Da, suntem de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei şi în domeniul politicii penale!”.

Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Avem şi alegeri europarlamentare, avem şi referendum. Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României. Iar într-o democraţie lucrurile în politică se schimbă prin vot. Aşadar, votaţi pe 26 mai!”, a spus Klaus Iohannis.

Florența, întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte

Iohannis le cere românilor din Diaspora să revină în țară: ”Să vină, să facem treabă bună și aici”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Civitanova Alta, o româncă a căzut de pe un zid înalt de circa 5 metri, și-a fracturat bazinul și picioarele

Pordenone, dansatoare condamnată la închisoare pentru că a înșelat un italian cu 36.000 de euro: ”Tata e bolnav”