in

Vouchere pentru vaccinare! CÂT primesc românii care acceptă să se imunizeze

Bani pentru românii care se vaccinează. Cei care acceptă să se imunizeze vor primi vouchere în valoare de 100 de lei. Acestea ar putea fi disponibile începând din octombrie, pentru cei care au schema completă de vaccinare și s-au imunizat începând cu 31 august, a anunțat Ministerul Sănătății, care a stabilit metodologia de acordare a tichetelor.

Potrivit ordinului semnat vineri de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă, relatează Digi24.

Acestea vor fi luate de la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze, potrivit unui comunicat de presă al MS.

„Vaccinurile nu sunt sigure”. Laureatul Nobel Luc Montagnier explică riscurile imunizării în masă

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat începând cu data de 31 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă” a spus Cseke Attila.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor.

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nobel vaccinuri nesigure

„Vaccinurile nu sunt sigure”. Laureatul Nobel Luc Montagnier explică riscurile imunizării în masă

cristian pascariu candidat torino

Un român candidează la alegerile locale din Torino. Cristian Mihai Pascariu: ”Luați în serios importanța alegerilor!”