in

Alarma guvernatorului Lombardiei, Attilio Fontana: „Pregătiți-vă pentru un posibil nou val în octombrie”

„Există oameni de știință care ne spun că, fiind un virus legat de gripă, există riscul ca recuperarea virusului gripal în octombrie și noiembrie să ducă și la recuperarea coronavirusului. Deci trebuie să vă pregătiți ”. Este declarația președintelui Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, la Radio Padania. „Ne-am pregătit, răspunsul nostru până acum a fost un răspuns la situația bruscă dramatică de urgență. Sănătatea noastră a trebuit să se confrunte cu un tsunami, totul a început cu o violență fără precedent”

„Asistența noastră medicală nu este una dintre cele mai bune, ci este cea mai bună – afirmă guvernatorul – Dacă ceea ce s-a întâmplat în regiunea noastră s-ar fi întâmplat în altă parte, nu știu cum s-ar fi încheiat. Nu pot spune decât că sunt mândru „.

Între timp, Italia se pregătește pentru următoarea fază: 150 de academici scriu guvernului ce măsuri trebuie luate în „faza următoare”, aceea de conviețuire cu situația de urgență coronavirus. Printre acestea, creșterea testelor, utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială și geolocalizare, izolarea subiecților pozitivi și măsuri de carantină localizate. Prin urmare, mai multă tehnologie pentru a supraviețui virusului și a încuraja reluarea sistemului economic.

Cei o sută cincizeci sunt profesori, medici, oameni de știință, economiști, matematicieni, fizicieni, biologi, filosofi, istorici, chimiști, ingineri, juriști. Ei se inspiră și din experiența Coreei, care cu o serie de măsuri a trecut de la starea de a doua națiune din lume la numărul de infecții la puțin peste o zecime dintre cele constatate în Italia.

„Aceste măsuri au făcut posibil un nivel ridicat de retenție, evitând blocarea totală a sistemului economic și de producție, efectuând un număr semnificativ de teste țintite, încrucișate cu izolarea subiecților pozitivi și urmărirea acestora prin geolocalizare. Măsurile de supraveghere activă, lansate deja în Veneto, ar putea contribui, de asemenea, la o mai bună gestionare a situației de urgență pentru sănătate, evitând saturația spitalelor și oferind doar măsuri localizate de carantină generalizată „.

Utilizarea tehnologiilor de urmărire a ocupat un rol central în această strategie; din acest motiv, grupul semnatarilor consideră că este necesar „lansarea unei politici de geolocalizare care derogă temporar de la regulile de confidențialitate, cu un anumit termen și cu respectarea drepturilor constituționale”. Semnatarii apelului indică, de asemenea, necesitatea „creșterii numărului de tampoane și teste serologice generalizate pentru acele categorii profesionale care lucrează în contact cu pacienții sau care au mai multe contacte cu publicul și pentru toți cei care manifestă simptome, membrii familiei și toți cei cu care au intrat în contact în ultimele zile „.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Transporta medicamente în Italia, șofer român, accidentat grav după un impact frontal cu un alt camion

Infractorii români din Italia și Spania, respinși de Guvernul României, se fac liste de repatriere doar cu cei ”curați”