Menu
in

Banda hoților fotografi, trei români arestați la Roma. Ce făceau bandiții înainte de spargeri

Banda hoților fotografi, anihilată la Roma – Au ieșit în evidență pentru un mod de operare particular: înainte de lovituri, fotografiau încuietorile apartamentelor, pentru a înțelege cum pot fi sparte mai bine. Și sunau la soneriile apartamentelor, pentru a evalua cât de repede se mișcă proprietarii și dacă este cineva în casă.
>>> Italia, bandă de hoți încurcați de o pisică, goleau marfă de 100.000 de euro dintr-un camion, arestat un român

Banda hoților fotografi, anihilată la Roma

Mulți rezidenți îi văzuseră. Fețele lor au ajuns pe rețelele de socializare, au trecut de la chat la paginile de Facebook ale cartierelor. Locuitorii din diverse zone – de la Eur la Monteverde la Nomentano – au declanșat astfel alarma asupra unei bande de hoți – fotografi. Adică bandiții care, înainte de a sparge case și apartamente, vin cu mobilul în mână, și fotografiază palierele și încuietorile.

Un sistem care, potrivit anchetatorilor, le permitea să organizeze loviturile. În timpul „inspecțiilor”, sună și la soneriile apartamentelor, pentru a lua notă de timpii și mișcările proprietarilor. În după-amiaza târziu de vineri, rezidenții dintr-un bloc din cartierul Nomentano din Roma au dat alarma. Ei au fost alertați de niște zgomote suspecte și observând de la vizor au văzut doi bărbați rătăcind, cu telefoanele mobile pornite și camera activată, în fața unor uși. Oamenii au sunat la poliție și o patrulă i-a interceptat imediat la bordul unei mașini.
>>> Veneția sufocată de hoții de buzunare, unii își bat joc de turiști, gestul unui român. ”Nu-mi vor face nimic”

Arestarea hoților-fotografi

Operațiunea a avut loc în după-amiaza târziu de joi la Nomentano, într-o clădire din via Egidio Galbani. Locuitorii au oferit informații atât de detaliate încât polițiștii i-au identificat și arestat în câteva minute.

În interiorul mașinii în care se deplasau, polițiștii au găsit apoi unelte folosite pentru spargeri (șurubelniță, cheie de papagal, clește de precizie artizanal și spray lubrifiant). La volanul mașinii folosite de bandă se afla un al treilea bărbat: un complice, care a fost și el arestat.

Este vorba despre trei români, cu vârsta cuprinsă între 33 și 45 de ani. Pentru toți acuzația este de tentativă de spargere în locuință. Anchetatorii au procedat și la confiscarea telefoanelor mobile. Conținutul memoriei aparatelor va fi decisiv în constatarea activității celor trei bărbați. Totodată, polițiștii vor proceda și la comparația fotografică cu imaginile care circulă pe net încă de luna trecută în care unul dintre hoți este filmat în față. Imagini clare care ajunseseră deja în bazele de date ale diferitelor secții de poliție și asupra cărora, în următoarele ore, experții vor proceda la comparații

Ipoteza este că tocmai aceeași bandă fusese fotografiată și raportată de locatari. Chiar dacă anchetatorii precizează: «Nu putem exclude că există mai multe bande de hoți care acționează cu același modus operandi. Experimentăm de ceva vreme tehnica fotografierii ușilor și încuietorilor». Cercetările rămân așadar deschise pentru banda de hoți – fotografi, scrie Il Messaggero.
>>> Doi hoți români au distrus mașina carabinierilor în timp ce încercau să fugă după un furt

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version