Menu
in

Italia, benzina a depășit 2 euro pe litru și la self-service

Benzina a depășit 2 euro în Italia: Săptămâna a început cu creșteri evidente ale distribuitorilor în toată Italia. A crescut prețul și la self-service, unde în mod normal este cel mai mic preț din rețea.

Benzina a depășit 2 euro în Italia

Creșterile în rețeaua de combustibil continuă. Săptămâna începe cu creșteri evidente în toată Italia.

În condițiile în care prețurile produselor petroliere din Marea Mediterană s-au închis vineri în creștere puternică pentru a cincea sesiune consecutivă, companiile și-au revizuit prețurile recomandate la benzină și motorină mai ridicate în weekend.

În special, Eni a crescut cu 5 cenți la ambii combustibili, IP, Q8 și Tamoil cu 4 cenți sâmbătă.

Prețurile sunt așadar în continuare în creștere, benzina verde depășind 2 euro/litru chiar și în regim self-service (cu vârfuri la 2,2 euro/litru în regim deservit).

Motorina depășește 2 euro la alimentare cu serviciu. Creșteri semnificative au fost înregistrate și la prețurile GPL și GNC pentru autoturisme.

Italia vrea să interzică vehiculele cu motoare pe benzină sau diesel, iată care e data limită de înregistrare

Benzină: peste 2 euro pe litru și la self service

Mai exact, pe baza prelucrării datelor Quotidiano Energia, prețul mediu național al benzinei în regim propriu s-a ridicat luni la 2.004 euro/litru (vineri 1.912), cu diferite mărci între 1.994 și 2.032 euro/litru (fără logo 1.971).

Prețul mediu practicat pentru motorina auto a sărit la 1.901 euro/litru (vineri 1.788) cu companiile poziționate între 1.881 și 1.977 euro/litru (fără logo 1.891).

În ceea ce privește serviciul, la benzină prețul mediu practicat crește la 2.117 euro/litru (vineri 2.039) cu sisteme colorate arătând prețuri medii între 2.069 și 2.226 euro/litru (fără logo 2.014). Media motorinei deservite zboară la 2.019 euro/litru (vineri 1.921) cu punctele de vânzare ale companiilor cu prețuri medii cuprinse între 1.999 și 2.095 euro/litru (fără logo 1.930).

În cele din urmă, prețurile la GPL sunt în continuare în creștere și variază de la 0,859 la 0,879 euro/litru (fără logo 0,854). În sfârșit, este în creștere și prețul mediu al metanului auto, care este poziționat între 1.854 și 2.021 (fără logo 1.975).

Italia, prețuri record la combustibil, benzina a depășit 2 euro

Prețul petrolului este în creștere

Odată cu război, prețul țițeiului a crescut, putând ajunge la 150 de dolari în cazul unui embargo asupra exporturilor rusești. În viitor, aprovizionarea cu petrol și gaze din Rusia către Europa ar putea fi întreruptă pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, ceea ce duce la creșterea continuă a prețurilor cu ridicata. Ipoteza nu poate fi exclusă.

OPEC+ nu a cedat încă presiunilor pentru a accelera creșterea producției. OPEC+ este cartelul istoric al țărilor producătoare, care acum include și Rusia, pe o bază stabilă.

După prăbușirea consumului în plină urgență Covid în 2020, OPEC+ a decis să mărească treptat producția cu 400 de mii de barili pe lună, dar nu va merge mai departe. Un nivel prea scăzut, potrivit diverșilor observatori, în condițiile în care unele țări aparținând organizației nu cresc producția și din cauza unor probleme interne.

De asemenea, alimentează tendințele de creștere sunt prognozele că Beijingul, de departe cel mai mare importator de țiței din lume, ar putea crește importurile cu 7% în 2022.

În concluzie, conform diverselor estimări în lunile următoare trebuie încărcat încă 5 cenți pe litru la pompa de benzină.

Prețul benzinei crește la nivel internațional pe măsură ce prețul petrolului crește. Dar când prețul petrolului crește, costul benzinei crește încet, iar când prețul petrolului scade, prețul benzinei scade încet.

De fapt, țițeiul este una, benzina și motorina pe care le cumperi de la distribuitori alta. Pe lângă valoarea materiei prime, costurile de extracție, rafinare, depozitare, transport și costul distribuției finale afectează prețul la pompă. Accizele și TVA-ul afectează efectiv costul final în Italia. Toate țările taxează combustibilul, dar Italia rămâne în fruntea clasamentului pentru mărimea taxei pe litru, scrie today.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version