in

Brescia, doi frați români, morți în timpul unei furtuni violente, a căzut un copac peste ei

Furtuni violente au lovit nordul Italiei în acest weekend, unde numeroase localități au fost lovite de grindină. Cele mai afectate regiuni din nordul Italiei au fost Lombardia, Piemont și Veneto. Victimele vijeliilor au fost doi frați români, în provincia Brescia.

Doi fraţi români, unul de 48 de ani şi unul de 42 de ani, şi-au pierdut viaţa în Italia, după un incident petrecut la o partidă de pescuit în localitatea Urago d’Oglio. Erau trei români la partida de pescuit de sâmbătă seara dar, la un moment dat, o furtună s-a iscat din senin şi oamenii au încercat să se adăpostească. Nu au mai apucat. Un copac a fost culcat de vântul puternic şi s-a prăbuşit peste cei doi fraţi români. Unul dintre bărbaţi a fost lovit cu putere în zona capului şi aruncat în apă. Fratele său a fost prins chiar sub copac, scrie presa italienă, citată de observator.tv.

Al treilea participant la partida de pescuit a solicitat ajutor. S-au mobilizat pompieri, medici şi carabinieri, însă fără folos. Cele două trupuri neînsufleţite au fost scoase cu greu din apă. Bărbatul care a alertat forţele de ordine a ajuns şi el la spital în stare de şoc.


La Milano, pe aeroportul Malpensa, o furtună cu grindină a acoperit de gheață pista. Timp de 40 de minute, aeroportul a fost închis.

Grindina a căzut și în alte localități din nordul Italiei, unde martorii au surprins imagini dramatice. Un covor de gheață a acoperit și străzile din Bigarello Mantova, Somma Lombardo sau Bollate, scrie observator.tv.

Italia, cea mai urâtă vreme din ultimii 62 de ani, vremea capricioasă a făcut victime