in

Cărțile de identitate, imposibil de obținut la Roma, anchetă: „Agențiile vând programări”

La Roma este imposibil să obții sau să reînnoiești cartea de identitate electronică. Cu noile reguli, prin care toți trebuie să se programeze pe site-ul ministerului de Interne (agenda CIE), haosul a devenit complet. Primăriile de municipii nu au date disponibile pentru programări. Existe apoi așa-numitele „open day” când primăriile teoretic accepta toate cererile, însă pentru a accesa „open day” trebuie să te programezi tot pe site-ul Ministerului, unde nu sunt locuri libere. Pare o glumă la adresa cetățeanului. Unii reușesc să „prindă” o programare peste câteva luni. Există o metodă despre care se spune că e singura care mai funcționează: După miezul nopții, la ora 12 și un minut, apar date și ore disponibile, care se epuizează rapid. După mai multe încercări, dacă faceți clicurile rapid, este posibil să obțineți mult dorita programare. Dar acum au „aflat” și autoritățile că ceva e în neregulă, descoperindu-se că sunt multe agenții care vând programări.

O circulara a fost emisă către oficiile de evidența populației, de a se efectua verificări stricte asupra programărilor. „Acordați maximă atenție coincidenței dintre titularul programării în Agenda Cie, sistemul de rezervare a cărților de identitate electronice, și utilizatorul care se prezintă efectiv la ghișeu pentru a face sau reînnoi documentul”. Aceasta este indicația care a venit de la Municipalitate, prin directorul Departamentului Servicii Delegate, către toate oficiile de anagrafe din Roma.

Calvarul schimbării pașapoartelor în Italia: programări abia peste șapte luni

Primăria Roma încearcă să reprime astfel adevărata piață neagră a programărilor pentru reînnoirea cărților de identitate. Pentru consilierul Servicii Teritoriale pentru Municipiul de 15 minute, Andrea Catarci, agențiile efectuează „intermedieri neregulate”. De aici raportul de serviciu și plângerea transmise și Comandantului General al Poliției Locale a Capitalei Romei și spre informare Prefecturii Romei. Birourile chemate să verifice pentru a asigura „cea mai riguroasă respectare a principiului general al accesului egal la serviciile publice”, scrie Roma Today.

Acuzații grave la adresa MAE: programările gratuite SE VÂND pe 120 de euro, implicați oameni grei din minister

Între 30 și 50 de euro

O anchetă făcută la Evidența Populației din La Storta (nordul Romei) a descoperit că un angajat acționa cu programări „private”: o listă de utilizatori care veneau de la agenții, plătind între 30 și 50 de euro, pentru a obține cărți de identitate (și certificate cu datele personale) în timpi mai scurti decât cei garantați de site-ul ministerial de rezervare. Două luni față de cele opt, chiar zece, cât așteaptă cetățenii care nu apelează la „caile preferențiale”.

Directorul Departamentului Organizare și Resurse Umane, după cum a aflat RomaToday, a dispus o anchetă internă de constatare a cazului, rezervându-și dreptul de a evalua apoi utilizarea procedurilor disciplinare. Angajatul a fost repartizat pe un alt rol. Cercetările în caz sunt în desfășurare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Felicia Akkaya, un pas important în politică: „Voi lupta pentru a reprezenta drepturile românilor de pretutindeni”

Restricții la permisul de conducere: interdicția de a conduce într-o țară devine valabilă în toată Europa