in

Cheltuielile Italiei pentru tratarea persoanelor nevaccinate depășesc jumătate de miliard

Numărul de infecții cu coronavirusul a crescut cu 22,4% în Italia în ultimele 7 zile, țara peninsulară înregistrând de asemenea o creștere cu 12% a numărului de decese și cu 16,3% a celui de spitalizări, autoritățile estimând la jumătate de miliard de euro costurile cu tratarea celor care nu s-au vaccinat anti-Covid, relatează Euractiv.

Media zilnică a noilor contagieri a crescut de șase ori între 15 octombrie și 7 decembrie, de la 2.456 de cazuri de COVID-19 la 15.110.

Însă campania de vaccinare avansează la rândul ei într-un ritm constant, autoritățile italiene administrând 223.000 de prime doze ale unui vaccin anti-Covid în ultima săptămână, o creștere de 31,7% atribuită introducerii „super certificatului verde”.

Draghi analizează vaccinarea obligatorie, Confindustria: „Este singura soluție”

80,1% din populație vaccinată cu cel puțin o doză

Italia și-a vaccinat anti-Covid 80,1% din populație cu cel puțin o doză a unui vaccin, 2,6 milioane din persoane primind deja și doza „booster”.

Începând cu luna decembrie italienii cu vârsta de peste 18 ani și rezidenții țării se pot programa să se vaccineze cu a treia doză a unui vaccin anti-Covid dacă au trecut 5 luni de la finalizarea schemei inițiale.

80% din copiii de peste 12 ani sunt vaccinați

Italia a autorizat și vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani pe 16 decembrie, aceștia putând fi inoculați cu cele două doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Autoritățile italiene și-au atins obiectivul de a vaccina 80% din copiii de peste 12 ani încă de pe 10 octombrie.

Un sondaj realizat de centrul de cercetări Censis arată însă că 6% din italieni resping existența Covid în timp ce 10,9% consideră vaccinurile împotriva coronavirusului inutile.

Medicii români din diaspora, mesaj către ŢARĂ: «Vaccinarea e singura scăpare»

”În fiecare lună cheltuim în jur de 50 de milioane de euro pentru a trata antivacciniștii”

Walter Riccardi, consilierul ministrului sănătății Roberto Speranza, a declarat că „nu vom convinge pe toată lumea să se vaccineze odată cu introducerea COVID Pass (super certificatul verde) dar este un bun început.

Sperăm să își dea seama că dacă nu se vaccinează urgența va continua timp de ani de zile și întreaga țară va suferi”.

„În fiecare lună cheltuim în jur de 50 de milioane de euro pentru a trata antivacciniștii care ajung în spital.

Suma ajunge la jumătate de miliard de euro într-un an, bani pe care i-am putea folosi pentru tratarea altor boli pe care nu le putem trata în momentul de față”, a explicat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
femeie condamnata 14 ani

Și-a transformat copilul în obiect sexual pentru un italian, condamnată la 14 ani de închisoare

octombrie morti

Luna MORŢII. Aproape 45.000 de români au murit în octombrie