in

Cine sunt oamenii lui Matteo Salvini din România: Lega curtează extrema dreaptă a Bucureștiului

Salvini - act de razboi, invazia imigrantilor

Liga Nordului curtează extrema dreaptă a Bucureștiului. Iată care sunt manevrele în curs. Sindicaliști UGL pro-ruși, comitete italiene și antreprenori de partid. La 17 septembrie, la tradiționalul miting al Ligii, pe lunca Pontida, a fost și o delegație a partidului suveranist român, Aur, Alianța pentru Unirea Românilor. A fost prezent un lider, Cezar Năstase, cu sacou, cămașă albă și cravată galbenă, printre mii de militanți cu tricouri verzi și albastre înfățișând bătăliile din trecut ale Ligii și pe cele mai recente naționaliste. Pe scurt, eleganța lui Nastase nu a trecut neobservata. Această prezență, însă, a fost remarcabilă și dintr-un alt motiv: de la înființarea sa în 2019, Aur și-a exprimat dorința de a se afilia la Conservatorii Europeni (ECR), aceeași familie politică ca și Frații Italiei, scrie editorialedomani.it. Deci, cine sunt oamenii lui Salvini din România?

Florența, George Simion dezlănțuit contra Bruxelles-ului: „Vor să ne interzică să folosim cuvintele mama, tata sau patria.”

De ce, așadar, să mergeți la o manifestație la Pontida, o expresie a grupului Identitate și Democrație, în cadrul căreia ar fi vorbit cei mai importanți doi lideri ai acestui grup, Matteo Salvini și Marine Le Pen? Este adevărat că Ecr și Id se suprapun în multe privințe pe problemele imigrației, schimbărilor climatice, familiei tradiționale, dar rămân două forțe concurente mai ales acum când se discută despre alegerile europene și fiecare vrea să cântărească cu votul din 2024. Dar aici dincolo de ideologii și consens există un teren comun pe care sunt plantate relațiile personale, interesele, rețelele sindicale și comitetele italienilor din țară.

Mișcându-se între aceste lumi în România găsim personaje din Liga lui Salvini, în unele cazuri exponenți oficiali, în altele apropiați și implicați în sindicate strâns legate de partid și de figuri care duc în Franța, la Le Pen, la aliatul de fier al Ligii. Cu această rețea de antreprenori, sindicaliști și militanți Salvini din București, Salvini a început să curteze partidul AUR și vrea să-l aducă în Identitate și Democrație, având în vedere că sondajele îi dau peste 20 la sută. Aceasta este însă o operațiune complexă, pentru că ar însemna furtul AUR de la conservatorii cu care românii au o relație de ceva vreme.

Ramona Bădescu s-a înscris în AUR: „Românii care sunt în diaspora au nevoie de noi” – VIDEO

LIGA ROMÂNĂ ȘI UGL

În România sunt doi reprezentanți ai Ligii: Paolo Tocco și Michelangelo Rosso, care ulterior a devenit comisar pentru Liga mondială din Bulgaria. Ambii sunt antreprenori care locuiesc de ceva vreme în România. Tocco este, de asemenea, membru al Comites, adică acel organism, finanțat de statul italian, care are ca obiectiv reprezentarea italienilor rezidenți în străinătate.

Alături de ei lucrează un antreprenor italian, Giuseppe Incarbone, care se prezintă ca vicepreședinte al Camerei de Comerț a României din Italia. Incarbone, patron al unor firme, este cea care l-a insotit pe managerul AUR, Nastase, la Pontida.

„Putem spune că am construit o relație privilegiată cu Aur în ultimele luni”, spune Incarbone, care îl însoțește des pe Năstase, spune Domani. Incarbone este și „colaborator” al Ugl, sindicatul de dreapta al cărui lider era Claudio Durigon, subsecretarul Muncii. Odată cu turnura suveranistă a Ligii, Ugl a devenit acronimul de referință al Ligii lui Salvini. La București a participat la numeroase evenimente publice, printre care secretarul Francesco Paolo Capone, foarte apropiat de Durigon, care a fost trimis în judecată la Roma. Potrivit lui Incarbone, însă, „activitățile Ligii din România trebuie să se distingă de cele ale Ugl”.

INTRE SALVINI SI PEN

Cu siguranță, Gian Luigi Ferretti, membru al Mișcării Sociale Italiene, fostă Alianță Națională, acum mai aproape de pozițiile lui Salvini decât ale lui Meloni, zboară adesea la București în numele lui Ugl. Din 2017 este responsabil de relațiile internaționale ale sindicatului Ugl

Și el, la fel ca membrii Ligii Nordului, este în contact direct cu liderii AUR, în special cu liderul George Simion,prietenul meu a ținut astăzi un discurs frumos și foarte aplaudat la Florența”, făcând referire la discursul lui Simion la evenimentul din 3 decembrie cunoscut drept „internaționala neagră” la care au participat mișcările suveraniste europene care orbitează în jurul Identității și Democrației. Ferretti este și unul dintre arhitecții alături de membrii Ligii Nordului Române ai colaborării cu sindicatul românesc Meridian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Renato Zero: „Televiziunea este un somnifer, o minciună, o conspirație”

Jaf ca-n filme la o bancă

Jaf ca-n filme la o bancă din Milano, au spart un zid, au luat șapte ostatici și au fugit cu 160.000 de euro