in

Corriere della Sera: «Italia se închide pentru nevaccinaţi»

”Graniţele se închid pentru nevaccinaţi, carantină pentru cei care intră din UE, teste pentru vaccinați” titrează pe prima pagină de azi Corriere della Sera.

Italia se închide pentru nevaccinați

Italia se închide în vederea sărbătorilor de Crăciun și pentru a opri propagarea variantei Omicron.

Guvernul a decis să prelungească obligativitatea certificatului verde în zona albă până pe 31 martie 2022, după ce urma să expire pe 15 ianuarie 2022, relatează Corriere della Sera, scrie observatornews.ro.

corriere titreaza frontiere inchise pentru nevaccinati

Totodată de azi Italia impune vaccinarea obligatorie pentru personalul din şcoli, dar şi pentru cei care fac parte din forţele de ordine: poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

Reguli noi la intrarea în Italia: TESTARE şi pentru vaccinaţi

Carantină obligatorie cinci zile pentru nevaccinați

Noile măsuri vizează oprirea creșterii noului val epidemiologic. Cei care sosesc în Italia din toate țările Uniunii Europene și nu sunt vaccinați trebuie să stea în carantină timp de cinci zile și să efectueze un test antigen cu 24 de ore înainte de intrare sau test RT-PCR cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Testul devine obligatoriu și pentru cei vaccinați.

Noile reguli au fost incluse într-o ordonanță adoptată marți după-amiază de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și anunțată de ministrul de externe, Luigi Di Maio. Intră în vigoare din 16 decembrie 2021 și va fi valabilă până la 31 ianuarie 2022.

Vaccinul pentru badante și menajere: este obligatoriu din 15 decembrie?

Reguli prea stricte, intervine Comisia Europeană

Regulile stricte nu diferă foarte mult de cele care erau deja în vigoare, dar pentru sosirile din țări non-europene.

Introducerea măsurilor și pentru țările UE a stârnit furia Comisiei Europene. Vicepreședintele Vera Jourova a cerut Italiei să ofere explicații.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza s-a declarat îngrijorat de creșterea cazurilor de Covid-19 și de creșterea deceselor. Susține că este „necesară și urgentă” adoptarea noilor măsuri restrictive pentru cei care sosesc din țări non-europene și creșterea rigorii pentru călătoriile din Europa.

Ce se întâmplă cu cei care vin în Italia din țări UE, inclusiv din România
Dispoziția prevede că cei care sosesc din „Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă , România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andorra,Monaco și nu sunt vaccinați rămân cinci zile în carantină. Cei care au primit vaccinul trebuie să efectueze un test înainte de a intra în Italia. Regula se aplică și italienilor care pleacă în străinătate când se întorc acasă.

Intrarea românilor în Italia

Românii reprezintă cea mai numeroasă categorie de imigranți din Italia. Cel puțin 1,2 milioane de români sunt stabiliți în peninsulă, mulți dintre ei au planificat să vină în țară pentru sărbători. 

Ce se întâmplă cu cei care vin în Itala din țări non-UE

Pentru cei care sosesc din toate celelalte state din afara UE, inclusiv italieni, dacă nu sunt vaccinați, durata carantinei este de zece zile. Pe de altă parte, cei vaccinați trebuie să efectueze „un test RT-PCR cu 72 de ore înainte de intrare” sau „un test antigen cu 24 de ore înainte de intrare”. Pentru cei care sosesc din Marea Britanie și Irlanda de Nord, testul PCR trebuie efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Coridoare non-Covid pentru călătorii turistice

Rămâne posibilitatea de a pleca în siguranță în străinătate în scopuri turistice prin așa numitele coridoare non-Covid „care operează spre Aruba, Maldive, Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Egipt (limitat la zonele turistice Sharm El Sheikh și Marsa Alam)”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mircea nebunu prins italia

Mircea Nebunu, liderul uneia dintre cele mai violente grupări interlope din România, prins în Italia

August Sinagra despre sechestrul goracci

„Sechestrul” Goracci, prof. Augusto Sinagra: „Cer scuze României și românilor pentru această defăimare”