in

Cutremur de 4,5 grade la Florenţa, daune la numeroase edificii, școli închise, trenuri oprite

Cutremur noaptea trecută în zona Florența, cu magnitudinea de 4,5 grade. De fapt a fost vorba de un șir de cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 4,5, cu epicentrul între Scarperia și San Piero și Barberino di Mugello, în provincia Florența.

Alarma s-a dat într-o zonă destul de mare. Cel mai puternic șoc s-a simțit clar în Florența, Prato, Pistoia, Empoli, San Miniato și Montecatini, dar și la Bologna, Perugia, Siena și Pisa.

Au fost produse daune la imobile, în special în zona Mugello. Școli închise în Barberino del Mugello, Scarperia și San Piero, Vaglia, Vicchio, Marradi, Dicomano, Vernio și Borgo San Lorenzo.

Sunt deocamdată 70 de sinistrați, persoane nevoite să-și părăsească locuințele, dar numărul ar putea crește. De mulți ani nu a mai fost resimțit un cutremur atât de puternic la Florența: ultimele au fost în 1960, aproape de 5 grade și în 1969, când amploarea a fost de 4,5, după cum a declarat primarul orașului metropolitan Florența, Dario Nardella.

Cele mai mari daune s-au produs la Biserica San Silvestro și Primăria din Barberino del Mugello

Sunt în curs evaluări.

În ceea ce privește liniile feroviare, Rfi a anunțat că liniile de mare viteză către Bologna și Roma au fost reactivate și, de asemenea, linia lentă, spre Roma. Linia Faentina este încă blocată; verificări în curs pe liniile pentru Pisa și Prato.

„Nu există nicio situație de alarmă, nu există victime”, a anunțat prefectul Florenței, Laura Lega. Dar sunt multe locințe fisurate și multă teamă. Pământul s-a cutremurat și dimineața. 36 de cutremure au avut loc în zona Mugello în 12 ore, cu cea mai puternică magnitudine 4.5 înregistrată de Ingv la 4.37 dimineața.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dacian Cioloș: Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei PLUS

Peste 150.000 de bugetari vor fi concediaţi: «Clienţii politici, nepoţii, iubitele să îşi vadă de drum»