in

Dat jos din autocar, la miezul nopții, pe o autostradă în Italia, de atunci a dispărut. ”Ajutați-ne să-l găsim”

UPDATE: Se pare că românul a fost găsit la Foggia.

O familie din comuna Delesti face apel către toti cei care au rude în Italia, în special în provincia Foggia, care ar putea să dea de urma unui bărbat în vârstă de 40 ani, pe nume Cătălin Doroftei. În urmă cu câteva zile, acesta a plecat din Vaslui cu un microbuz ce trebuia să-l ducă în San Severo. A coborât, însă, la un moment dat, iar de atunci nu mai stie nimeni de el.

“Vă rog, oameni de bună-credintă, ajutati-ne să-l găsim. Orice punct e important pentru noi. Din ce am înteles, ultima dată a fost localizat în provincia Foggia. Din spusele soferului, a coborât pe Autostrada A14 Adriatic spre San Severo. Cum oare poate un sofer să lase un călător să coboare din microbuz la ora 12 noaptea, în câmp pur si simplu, asa, pe autostradă?”, se întreabă Iulia Doroftei, sora bărbatului, citată de vremeanoua.ro.

Oricine are informatii despre acesta, este rugat să anunte carabinierii. Cătălin Doroftei are păr saten, ochi căprui si circa 1,68 metri înăltime. Bărbatul a plecat din Vaslui pe data de 1 august. Acesta mergea la o cumnată de-a sa, care îl chemase la muncă în Italia.

„Fratele meu trebuia să ajungă la cumnata lui (sora sotiei – n.r.) în localitatea Apriceno, dar nu a mai ajuns nici astăzi, după 8 zile si nu stie nimeni nimic de el. Mergea la muncă în Italia, la cules de rosii, dar soferul autocarului cu care călătorea spune că a devenit recalcitrant când au ajuns în localitatea Foggia si l-a lăsat pe autostrada A14, în dreptul localitătii Poggio Imperiale. Mi-e greu să cred asta. Nu am reușit să mai luăm legătura cu el. Telefonul îl are închis, probabil nu mai are baterie”, a povestit sora lui Cătălin.

Bărbatul nu vorbeste italiana si nici nu are bani la el

Un apel către românii din provincia Foggia a fost făcut si de preotul Ionel Stoian din Parohia Hârsova :

“Domnul din fotografie se numeste Doroftei Cătălin, are 40 de ani, aproximativ 1,68 m înăltime si este din localitatea Fundătura, comuna Delesti, judetul Vaslui (Parohia Hârsova). A plecat de acasă pe data de 1 august 2019 cu destinatia San Severo – Provincia Foggia – Italia pentru a lucra. Din păcate nu a ajuns la destinatie, iar familia nu are nicio informatie de la ( sau despre) el. Mama, sotia si cei doi copii îl asteaptă acasă. Marea mea rugăminte este ca în cazul în care îl vedeti să anuntati cea mai apropiată sectie de politie (carabinieri). Orice amănunt poate fi de folos pentru a-l găsi cât mai curând. Precizez că persoana dispărută nu vorbeste limba italiană, nu avea bani la el, iar telefonul pe care îl avea este închis. Vă rog, de asemenea, să citim fiecare dintre noi câte o rugăciune pentru Cătălin. Cu cât ne rugăm mai mult si mai multi, cu atât Dumnezeu ne va împlini dorinta, aceea de a-l găsi viu si nevătămat. Vă multumesc anticipat”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ