Menu
in

Delir la Treviso, un tânăr și-a ucis tatăl cu o rangă apoi i-a tăiat gâtul cu cuțitul: ”Mă persecuta”

Italia: Un tânăr de 24 de ani din Treviso, Riccardo De Felice, și-a ucis tatăl, Francesco, cu o rangă în noaptea de marți spre miercuri și apoi l-a terminat de ucis tăindu-i gâtul pe canapeaua din casă. În delir, le-a explicat carabinierilor că părintele său îl persecuta, că voia să-i facă rău. Dar numai coșmarurile păreau să fi pus stăpânire pe el de ceva vreme.

Cei care îl cunoșteau bine au asigurat că Riccardo „în ultima vreme își pierduse mințile”. În fața cazărmii carabinierilor din Vittorio Veneto – la nici două sute de metri de apartamentul în care a avut loc crima – un prieten de-al său a declarat că până acum câteva luni „era un tip normal. Apoi, la sfârșitul verii, a luat-o razna, scrie corrieredelveneto.it.

Se convinsese că trăiește ca în filmul The Truman Show, unde totul era o înscenare și toată lumea îl spiona”.

Crimă sau sinucidere? Milano, doi bătrâni, soț și soție, au fost găsiți de nepotul lor împușcați în cap

Delir la Treviso, un tânăr și-a ucis tatăl

Era prizonierul unui Big Brother creat de propria-i minte. „S-a certat cu toată lumea, și-a lovit cel mai bun prieten și a rupt relațiile cu noi, care îl cunoșteam de o viață. Acum o săptămână, sora mea s-a întâlnit cu el: i-a spus că tocmai își pierduse slujba de muncitor, era deprimat și spunea că vrea să se sinucidă…”.

Recent – a confirmat mama sa, Adriana, anchetatorilor – De Felice a contactat și un psiholog, dar nu a început încă tratamentul. ‘Dar înainte de această seară, el nu fusese niciodată violent’, a asigurat femeia. Ea a fost cea care a dat alarma, ieri dimineață, la ora 4.30. Potrivit anchetei carabinierilor din Vittorio Veneto și a departamentului operativ din Treviso, băiatul dăduse recent semne de instabilitate puternică.

Fuga de acasă și cearta cu tatăl său

Cu câteva zile în urmă, fugise de acasă, iar când tatăl său, Francesco – un soldat în retragere în vârstă de 56 de ani, de origine toscană – l-a ajuns din urmă pe dealuri, s-au certat furibund, iar Riccardo a refuzat să se urce în mașină. Mama lui, când se întunecase, a fost cea care s-a dus să-l ia dintr-un bar, convingându-l să se întoarcă acasă.

Criza părea să se fi încheiat. În schimb, în noaptea de marți (15 noiembrie) a intrat în dormitor în timp ce tatăl său se uita la televizor pe canapea, unde avea să adoarmă în curând. În miezul nopții, Riccardo s-a trezit pentru prima dată, spunând că nu poate închide ochii. The Truman Show a fost reluat de unde se oprise cu câteva zile mai devreme.

Câteva ore de liniște, apoi, în jurul orei 4 dimineața, a dat buzna în camera mamei sale strigând „tata e mort” și alte fraze incoerente. Femeia a încercat să ajungă la soțul ei, dar fiul i-a luat-o înainte. „Nu te duce pe acolo!” și a blocat ușa care ducea în sufragerie cu o mobilă, pentru a o împiedica să vadă ce făcuse.

Riccardo repeta propoziții fără sens

Francesco De Felice era ghemuit pe canapea, într-o baltă de sânge. Cea mai probabilă ipoteză este că băiatul l-a lovit mai întâi în cap cu o unealtă metalică pe care o folosea la exercițiile fizice, iar apoi l-a lovit de două ori în gât cu un cuțit de bucătărie. Niciun semn de luptă: victima dormea.

Când mama sa a dat alarma, carabinierii au avut nevoie de câteva minute pentru a ajunge la apartamentul lui De Felice. Este situat la etajul al doilea al unui mare bloc de locuințe de la periferia orașului Vittorio Veneto. Riccardo stătea pe palier și repeta propoziții fără sens. A fost imediat cooperant cu anchetatorii, deși în felul său: mai întâi a spus că nu a avut niciodată intenția de a-și ucide tatăl, apoi că tatăl său a fost cel care a vrut să-i facă rău, că el și mama sa îl persecutau.

Procurorul: „O dramă a nebuniei

Iluzii, la capătul unei crime care a șocat o familie pe care vecinii o descriu cu toții în același fel. Era „liniștită”, „rezervată”, „erau oameni de treabă, cu o pasiune pentru pisici”. Francesco De Felice a fost colonel în armata italiană, având în spate mai multe misiuni de menținere a păcii în străinătate. „De când se pensionase, obișnuiam să facem excursii și plimbări lungi cu bicicleta”, spune un prieten.

‘Am primit vești de la el acum câteva zile, a fost liniștit, nu a menționat nimic despre problemele fiului său’. Soția sa, Adriana, lucrează ca funcționar la un liceu din Vittorio Veneto, în timp ce fratele mai mic al lui Riccardo s-a mutat în străinătate după absolvire, unde lucrează într-un club.

Seara, tânărul de 24 de ani a fost dus la închisoare. Procurorul Marco Martani își întinde brațele: „O dramă a nebuniei, care a explodat fără ca nimic să o prefigureze. Vom solicita un raport psihiatric. Dar, pe baza declarațiilor spontane făcute la cazarmă, este clar că tânărul are probleme psihice grave”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]
Exit mobile version