Menu
in

Italia, două valuri de frig polar până la Crăciun, prognoza meteo: „Zăpadă, ger și furtuni”

Două valuri de frig polar în Italia, prognoza meteo. Din 18 până în 23 decembrie, înainte de Crăciun, va fi vreme rea, cu un scurt răgaz.
>>> Clima a luat-o razna. Tornadă în Ragusa, un bărbat mort – VIDEO

Două valuri de frig polar în Italia

Până în Ajunul Crăciunului în Italia, două valuri de frig polar și două valuri de „căldură africană” se vor alterna, între temperaturi medii.

Aceasta este prognoza colonelului Mario Giuliacci, meteorolog și director de operațiuni al meteogiuliacci.it, care a explicat pentru Fanpage.it la ce ar trebui să ne așteptăm din punct de vedere climatic în următoarele zile care ne despart de sărbători.

Iată informațiile despre orașele cele mai afectate de vreme rea și unde ar putea ninge în zilele premergătoare Crăciunului.

Val de vreme rea și frig polar, dar anticiclonul african a revenit

Potrivit lui Giuliacci, „în următoarele zece zile vor fi două valuri de frig polar alternând cu valuri de căldură africane, în sensul că temperaturile vor fi peste medie, mai ales în centru-sud” .

Primul val s-a declanşat în Centrul de Nord astăzi, luni 12 decembrie, în timp ce al doilea – a spus expertul – „va sosi între 18 şi 20 decembrie. Ambele valuri vor fi însoţite de îngheţTemperaturile minime observate noaptea vor scădea chiar şi cu 10 grade în regiunile nordice faţă de ultimele zile. Scăderea se va simţi mai mult în valori minime decât în ​​maxime”.
>>> Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Schimbări bruște de temperatură

Câteva exemple? „În nord avem temperaturi între -2 și -5 grade peste tot, precum la Milano Malpensa, cu vârfuri de -7 la Bolzano, -6 la Novara, -4 la Piacenza.”

„Chiar și în Centru minimele sunt în jur de zero grade, cu schimbări bruște puternice de temperatură față de ultimele zile”, a continuat Giuliacci, care a subliniat că valurile de frig vor fi intercalate cu revenirea anticiclonului african „În special, se așteaptă o altă creștere a temperaturilor între 20 și 23 decembrie cu valul de aer cald africanul care pare să se termine până în Ajunul Crăciunului”.

Unde va ninge și ploua: regiuni cu risc

Nu doar o scădere bruscă a temperaturii. Zăpada și ploaia vor sosi și în următoarele zile

„Vor fi ninsori pe 13 și 15 decembrie în Alpi și în Piemont până la altitudini joase cu acumulări de până la 40 de centimetri în Alpii de Vest și, de asemenea, în Valea Aostei. Atunci nu sunt așteptate alte ninsori până pe 23″, a mai spus Giuliacci.

Cu toate acestea, el a avertizat împotriva posibilelor furtuni „Mâine, marți 13 decembrie, va ploua în centrul sud și Sardinia, miercuri puternic în Campania, cu risc de furtuni în Sardinia. Joi furtuni puternice cu risc de furtuni în Liguria și regiunile Centrale, precum și pe 16 în regiunile Tireniene , sâmbătă în Centrul Sud și în Nord-Est. Apoi din 18 până pe 23 va fi un răgaz de vreme rea”, a conchis expertul.
Vreme rea în Italia, record de frig în Veneto: -39,6 grade Celsius pe platoul Asiago. Vine viscolul siberian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version