in

A răspuns la un SMS și a pierdut 50.000 de euro: cum să recunoști escrocheria cu operatorul bancar fals

Escrocheria cu SMS de la bancă – Pentru a face înșelătoria mai credibilă, hackerii implementează diverse strategii pentru a falsifica identitatea. Apoi exploatează frica folosind situații de urgență pentru a face victimele să cadă în capcană.

Cât de greu este în Italia să găsești un loc de muncă după vârsta de 50 de ani: „Nu găsesc nimic nicăieri”

Escrocheria cu SMS de la bancă

Notificare pe telefon, e un SMS, l-a trimis banca. „Accesul neautorizat în zona dumneavoastră a fost detectat. Dacă nu ați fost dumneavoastră, verificați următorul link http://… Salutări”, se spune în SMS. Așa a început înșelătoria de 50.000 de euro. Victima este un bărbat din Florența. Scriptul hackerilor este întotdeauna același, pentru a goli conturile bancare, aceștia își asumă rolul de oameni, companii sau servicii care sunt familiare utilizatorului. În acest caz, o instituție bancară . Pe de o parte, există încredere, pe de altă parte, este frica, trucul este să folosiți emoția pentru a reduce apărarea rațională a utilizatorilor.

Italia, escrocheria amenzilor de parcare false: NU LE PLĂTIȚI!

Și, de fapt, mesajul fals despre accesul neautorizat la bancă funcționează foarte bine și trebuie doar să faceți clic pe un link, să răspundeți sau să completați un formular pentru a cădea în capcană. Escrocherii devin din ce în ce mai sofisticate, atât de mult încât sunt capabile să înșele chiar și experții din industrie. La sfârșitul lunii ianuarie i s-a întâmplat lui Stefano, un dezvoltator IT, care a decis să-și spună povestea pe Fanpage.it.

„M-am uitat pe WhatsApp-ul soțului”

Dinamica escrocheriei de 50.000 de euro

Totul începe cu un mesaj alarmant, victima citește avizul băncii, se teme că cineva încearcă să intre în contul său bancar și apasă instinctiv pe linkul atașat mesajului text pentru a bloca mișcările suspecte. Odată apăsată, însă, pagina nu se încarcă, așa cum era de așteptat în planurile hackerilor, utilizatorul nu se poate autentifica și în acel moment sosește un apel. Un fals operator bancar vorbește și informează utilizatorul că a detectat „mișcări ciudate în contul curent” și îndrumă victima pas cu pas către escrocherie.

Unul din trei italieni vrea să se reintroducă pedeapsa cu moartea: sunt mulți care o cer și pentru cazuri de furt

Hackerul îi cere utilizatorului să intre în aplicația de home banking, iar aici intră în joc primul link atașat textului, care deschide un ecran fals pe smartphone-ul utilizatorului. În acel moment, operatorul fals face un transfer instantaneu într-un cont temporar, care nu este revocabil. În acel moment înșelătoria este terminată.

Cum să te protejezi de escrocherii prin SMS

Regula de aur este să nu partajați niciodată coduri de securitate sau informații personale, în special numere de card de debit sau de credit, sau coduri de acces. Este întotdeauna o idee bună să verificați expeditorul mesajului text și să sunați direct la instituția bancară pentru a verifica dacă nu este o înșelătorie. În general, mesajele care vă solicită să faceți clic pe un link pentru a rezolva o situație de urgență, ca și în acest caz, sunt momeala.

Nu trebuie să faceți clic sau să răspundeți la mesaj . Oricine a căzut în capcană trebuie să-și schimbe imediat parolele contului de e-mail și să-și blocheze cardurile de credit și de debit dacă datele au fost partajate. De asemenea, este o idee bună să raportați escrocheria la Poliția Poștală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătrână din Milano, bătută de un român pentru că a refuzat să-i dea de pomană – FOTO

Diana Șoșoacă în vizită la românii din Italia: „Foarte mulţi mi-au zis că nu mai suportă străinătatea” – VIDEO