in

Unul din trei italieni vrea să se reintroducă pedeapsa cu moartea: sunt mulți care o cer și pentru cazuri de furt

Aproximativ un italian din trei, mai exact 31%, ar dori ca pedeapsa cu moartea să fie reintrodusă în Italia. Unul din trei italieni se uită la Statele Unite ca model și ar dori să vadă pedeapsa cu moartea reintrodusă. În Italia, pedeapsa cu moartea pentru crimele comise în timp de pace, care fusese reintrodusă în timpul fascismului, a fost eliminată odată cu intrarea în vigoare a Constituției republicane la 1 ianuarie 1948.

Proiectul de lege privind castrarea chimică, propus de Liga lui Matteo Salvini. Ce vor păți violatorii și pedofilii în Italia

Revenirea la execuțiile capitale pentru combaterea celor mai grave infracțiuni, și nu numai atât, acum pare o soluție bună pentru 31% dintre cei intervievați, conform studiului „Radar. Valori, comportamente, gusturi, consum și alegeri politice” realizat de Swg, observator continuu al opiniei publice italiene, care apare din 1997 si se bazeaza pe peste 60 de mii de interviuri pe an, relatează astăzi La Notizia.

Regretele monstrului care a ucis în chinuri groaznice o fetiţă de doi ani: „Eram nervos”

Potrivit datelor culese, 31% dintre cei intervievați s-au declarat în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea, 57% ar fi împotriva acesteia. 12% preferă să nu răspundă. Dar cele mai frapante date, subliniază La Notizia, sunt infracțiunile care, potrivit celor intervievați, ar trebui pedepsite cu pedeapsa capitală. Și nu vorbim doar despre cea mai gravă conduită.

Pentru 28% pedeapsa cu moartea ar putea fi prevăzută pentru cazurile de omor , 25% ar cere-o pentru acte de pedofilie, 23% ar folosi-o pentru a viza violatorii, iar 13% ar dori ca aceasta să fie folosită și în cazuri de tentativă de omor. Și din nou, 13% solicită pedeapsa capitală în cazurile de violență domestică, 11% consideră că este potrivită pentru pedepsirea infracțiunilor de omucidere rutieră. Cea mai îngrijorătoare cifră este însă procentul celor care consideră pedeapsa cu moartea potrivită chiar și pentru cei care comit un simplu furt: 5% dintre cei intervievați cred că da .

”Aventurile” din Italia ale criminalului din Caracal: Poliția italiană îi dăduse interdicție să mai calce în Peninsulă

Potrivit ultimelor estimări ale Amnesty International, din cele 195 de țări care fac parte din ONU, 55 de națiuni aplică în prezent pedeapsa cu moartea, practic un sfert din membrii Națiunilor Unite. Dar din aceste 55 de țări, 23 nu au folosit pedeapsa capitală timp de un deceniu. În 9 țări pedepsele capitale sunt executate doar pentru a pedepsi crimele de război și masacrele în masă. Cu toate acestea, nu există estimări ale numărului de decese în urma pedepsei capitale, deoarece, după cum subliniază News, unele țări, precum China (care condamnă mii de prizonieri în fiecare an) nu oferă estimări oficiale referitoare la pedeapsa cu moartea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sanremo, un șofer român a lovit cu camionul doi tineri și a părăsit locul accidentului

VIDEO – Două microbuze pe ruta România-Italia, accident groaznic în Ungaria, un mort și mai mulți răniți