in

Factură de energie electrică de 260.000 de euro pentru un magazin de 15 mp. „Nu plătesc, este inacceptabil”

Consumul estimat pentru două luni în magazinul de bijuterii din Piazza San Marco din Veneția este de un milion de kw/h. Factura de energie electrică a venit cu un cost exorbitant: 260 de mii de euro pentru un magazin de 15 metri pătrați. O factură monstruoasă pentru un consum de două luni.

„Suntem disperați”. Factură uriașă la gaz, de 7 mii de euro, pentru o familie de români din Italia

Aceasta este factura primită de proprietarul unui magazin de bijuterii din Piazza San Marco din Veneția, o sumă calculată pe un consum de un milion de kilowați oră pe care o consideră disproporționată având în vedere dimensiunea magazinului său, de doar 15 metri pătrați, și consumul de energie electrică limitat la iluminatul de bază și un mic încălzitor de apă activ doar în lunile de iarnă.

Italia, creștere uriașă la facturile de curent și gaze, vine lovitura pentru familii

Piața „liberă”

Problema, a raportat comerciantul în Corriere della Sera, a apărut vara trecută, când trecerea la așa-zisa „piață liberă” a dus la trecerea aprovizionării cu energie a magazinului de bijuterii către grupul Hera, fără semnarea unui contract inițial. Din acel moment, facturile au explodat: de la o cheltuială stabilă de aproximativ 350 de euro pe lună cu Enel, s-a trecut la facturi care depășesc 1.000 de euro pe lună, stabilizându-se apoi la aproximativ 800 de euro. Gianmaria Tiozzo, confruntat cu aceste cifre neașteptat de mari, a căutat explicații de la grupul Hera, primind drept justificare „consum estimat” care nu reflecta realitatea consumului său real de energie.

Un bar din Italia oferă cafea la 70 de cenți: „Dacă vii cu ceașca, lingurița și zahărul de acasă”

Factura uriașă

Punctul culminant al acestei situații s-a ajuns cu emiterea unei facturi de 262.348 euro pentru lunile iulie și august 2023, sumă pe care bijutierul refuză categoric să o plătească, având în vedere facturile pentru acele luni cu sume mult mai mici deja plătite. „Suma pe care ar trebui să o plătesc până pe 12 martie și absolut nu intenționez să o plătesc – spune Tiozzo -. Am plătit deja o factură de 1.262 de euro pentru iulie, iar alta de 1.324 de euro pentru august. O astfel de solicitare care atribuie activității mele o cheltuială enormă și suprarealistă de energie este inacceptabilă.”

Hotărât să nu renunțe în fața a ceea ce crede el a fi o cerere nejustificată și suprarealistă, Tiozzo a întreprins o bătălie juridică consultând un avocat și o asociație de consumatori expert în „facturi nebunești”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

S-a întors în țară după 18 de ani de muncă în Italia: „Dacă ar fi să dau timpul înapoi, nu aș mai pleca”

Bătrână din Milano, bătută de un român pentru că a refuzat să-i dea de pomană – FOTO