in

Piacenza, fetiță română de 6 ani moare de „miocardită fulminantă provocată de gripă”

Fetiță română de 6 ani moare în Italia

Fetiță română de 6 ani a murit la Piacenza – Fata prezenta de câteva zile simptome gripale care, după o ameliorare parțială, s-au agravat până a murit. Medicii spun că din cauza gripei a făcut o miocardită fulminantă care a ucis-o.

Șoc la Castelfiorentino, un elev român de 17 ani s-a prăbușit și a murit la școală

Fetiță română de 6 ani a murit la Piacenza

O fetiță de șase ani a murit la Piacenza din cauza complicațiilor unui virus gripal. Vestea a fost relatată de ziarul Libertà explicând că micuța, Maria Isabela Lisaru, fiica unei familii de origine română, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza unei miocardite fulminante, complicație apărută în urma contractării unei gripe de tip B.

Tragedie la Agrigento, primarul a proclamat doliu: un copil de 12 ani a murit în timp ce juca baschet la școală

Graba către camera de urgență

Micuța a fost dusă vineri după-amiază la camera de urgență pediatrică. El prezenta simptome gripale de mai multe zile care s-au agravat de joi dimineață, după o ameliorare parțială. Având în vedere starea copilului, transferul la spitalul Niguarda din Milano a fost organizat, însă orice încercare a fost zadarnică.

Deci o simplă gripă poate provoca o complicație atât de gravă? „Chiar și virusul gripal îl poate determina, dar apariția este confirmată ca fiind destul de rară”, se arată într-un raport al Mariei Frigerio, directorul structurii complexe de Cardiologie 2 la spitalul Niguarda din Milano, membru al Fundației Veronesi.

Fetiță română de 6 ani a murit la Piacenza – Condoleanțele primarului

Familia fetiței care trebuia să cânte duminica trecută cu corul școlii este în stare de șoc. Tatăl Mariei Isabela este antreprenor în domeniul logisticii și implicat în politică în țara natală, dar este cunoscut și în Piacenza. Consternarea și durerea întregii comunități a fost exprimată de primarul Katia Tarasconi: „Ca primar și mai ales ca mamă, îi îmbrățișez pe mama și pe tata cu toată dragostea pe care o am”

Tatăl fetiței, Florin Lisaru, este membru în Partidul Patrioților fondat în Italia. Cu câteva zile în urmă participase la o întâ lnire de la Ambasada României de la Roma. „In noaptea aceasta un înger merge către cer , drum bun dragoste mea. Nu-i durere și pedeapsa mai mare pt un părinte.”, a scris pe pagina sa de Facebook Florin Lisaru

Florin Lisaru fusese recent la o întâlnire la Ambasada României de la Roma

Gripa de tip B

Gripa B este mai puțin frecventă, dar provoacă totuși focare de gripă sezonieră. Gripa B nu este împărțită în subtipuri precum gripa A, ci este împărțită în tulpini individuale.

Nu există o mare diferență între influența A și B când vine vorba de modul în care te afectează; una nu este mai mult sau mai puțin serioasă decât cealaltă. Principala diferență este modul în care sunt clasificate și potențialul lor de a provoca epidemii . Gripa B poate provoca focare de gripă sezonieră, dar acestea apar mai puțin frecvent decât focarele de gripă A.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]
Tragedie Padova Alina moartă incendiu

Tragedie lângă Padova: Alina, 36 de ani, moartă într-un incendiu care i-a distrus casa, soțul și doi copii sunt teferi

Ionel Arsene s-a predat în Italia. Îl așteaptă ani grei de închisoare în România