in

Imunologul Sergio Romagnani: „Este mai periculos vaccinul AstraZeneca decât virusul, iată pentru cine”

Este într-adevăr vaccinul AstraZenecav un vaccin inferior, așa cum cred mulți? Profesorul imunolog Sergio Romagnani, de la Universitatea din Florența, răspunde la întrebare a lui Giovanni Floris la emisiunea DiMartedì transmisă pe canalul La7.

„AstraZeneca este un vaccin excelent din două motive – începe epidemiologul -: are o capacitate mai mare de a proteja împotriva bolii decât vaccinul antigripal împotriva gripei, iar datele din Regatul Unit arată că deja cu o singură doză se reduce dramatic numărul de spitalizări”.

Vaccinul Astrazeneca, interzis forțelor de ordine din Italia: „Prea multe efecte secundare”

Cu toate acestea, subliniază Romagnani, „există și limite, care au dus la neîncredere”. Câteva zeci de cazuri de tromboză, care au determinat mai multe țări din Europa să blocheze serul anglo-suedez de mai multe ori.

“A existat o problemă în studiile clinice și în comunicarea companiei. Nu se poate spune – continuă profesorul – că Pfizer și Moderna nu sunt superioare: au o protecție mai mare de 90% și pot proteja și împotriva infecțiilor asimptomatice, ceea ce nu se întâmplă cu AstraZeneca.

Astrazeneca, profesoară de muzică de 59 de ani din Messina moare, tromboză după vaccin

În plus, există situații, foarte rare, dar grave și impresionante, între 20 și 50 de ani la persoane de sex feminin. Acest lucru reprezintă în mod evident un risc care nu mai este acceptabil din punct de vedere al raportului cost-beneficiu, deoarece între 20 și 50 de ani te poți îmbolnăvi, dar aproape niciodată nu vei muri de Covid”.

În concluzie, explică profesorul Romagnani, “există o problemă de sănătate legată de populație și, în acest sens, AstraZeneca este, de asemenea, foarte importantă. Dar la nivel individual, dacă aș fi o femeie între 20 și 50 de ani, aș alega probabil riscul mai mic de a lua virusul decât de a face vaccinul AstraZeneca “.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, amendată cu 10.000 de euro pentru că a făcut sex într-un parc public, partenerul a scăpat cu fuga de poliție

„Românii din diaspora nu și-au trădat țara. Clasa politică se teme că se vor întoarce acasă”