Menu
in

Ionel Arsene s-a predat în Italia. Îl așteaptă ani grei de închisoare în România

Ionel Arsene s-a predat în Italia. Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica

Ionel Arsene s-a predat în Italia

Ionel Arsene s-a predat la Bari, fiind arestat, scrie Mediafax. Arsene, s-a predat luni dimineaţă poliţiei din Bari. El a sosit la poliţie însoţit de avocaţi.

Arsene este condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare. El a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcţie un rival politic.

Denunțul unui tânăr italian deținut în România: „Suntem 24 în celulă, condiții sanitare rușinoase și multă violență”

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, se spune în decizia Curţii de Apel Braşov.

Încă un fugar român s-a predat în Italia. Marian Zlotea, condamnat pentru corupție, este în arestul carabinierilor la Bologna

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România.

„În baza art. 112 litera a Codul penal şi art. 291 alineat 2 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Arsene Ionel a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei”, au mai decis judecătorii.

Alina Bica, declarații bombă în fața judecătorilor italieni: „Iată de ce nu pot fi extrădată în România”

Banii pentru Pinalti

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan, zis Pinalti pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Pe 10 martie 2023, Arsene a fost condamnat definitiv. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul lui din România. A fost emis mandat internațional de arestare.

Chiar dacă s-a predat, trebuie așteptată decizia autorităților italiene de a-l extrăda. Nu în toate cazurile autoritățile italiene îi extrădează pe cei căutați de justiția română. De cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă.

Leonard Bărbieru, zis Leuţu, din clanul Cămătaru, capturat în Italia, era căutat din 2012

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version