in

Italia, amendă pentru aerul condiționat în mașină: ce sumă trebuie să plătești dacă ești prins

Amendă pentru aerul condiționat în mașină în Italia

Amendă pentru aerul condiționat în mașină în Italia – Lăsarea mașinii cu motorul pornit pentru a menține aerul condiționat activ poate duce la amenzi mari: ce spune Codul Rutier.
>>> ”Permisul de conducere anulat pe viață” apare în noul cod rutier italian, există și o surpriză urâtă la amenzi

De ceva vreme, șoferii italieni trag un semnal de alarmă cu privire la temuta amendă pentru aer condiționat: aceasta este o amendă destinată celor care lasă aparatul de aer condiționat al mașinii pornit în timp ce vehiculul staționează.

Amendă pentru aerul condiționat în mașină în Italia

Mulți oameni se tem de o amendă pentru că pornesc aerul condiționat după ce își părăsesc mașina. Această practică este reglementată de articolul 157 din Codul Rutier, cel care reglementează parcarea, staţionarea şi oprirea vehiculelor. Alineatul 7-bis al articolului 157 din Codul Rutier prevede că „este interzisă menținerea motorului în funcțiune, în timp ce autovehiculul este parcat, pentru a menține în funcțiune sistemul de aer condiționat din autovehicul”.

Amenda pentru cei care nu respectă această regulă și țin motorul mașinii în funcțiune pentru a menține aerul condiționat în funcțiune în timp ce stă în parcare variază de la minim 223 de euro până la maxim 444 de euro. Lăsarea motorului pornit pentru a menține aerul condiționat în mașină este unul dintre comportamentele greșite ale multor șoferi, cum este și folosirea unui smartphone în timpul conducerii.
>>> Sosește noul Cod Rutier în Italia: reguli mai dure și restricții pentru trotinete

Intrarea în vigoare a alineatului 7-bis al articolului 157 datează din ianuarie 2021, după câțiva ani de amânări: s-a decis introducerea acestei reguli pentru limitarea emisiilor de CO2 și a risipei de combustibil în timpul parcării autoturismului.

Interdicția se aplică numai mașinilor cu motor cu ardere internă, adică mașinilor alimentate cu benzină, diesel, GPL sau metan, și nu include mașinile electrice. De fapt, în timp ce un motor termic este în funcțiune, acesta emite CO2: dimpotrivă, aparatul de aer condiționat din mașinile electrice nu depinde de motor ci este conectat direct la bateria de tracțiune și, prin urmare, nu poluează.

Există deja mai multe modele de mașini electrice dotate cu o funcție foarte convenabilă care permite șoferului să activeze de la distanță aparatul de aer condiționat, astfel încât să găsească habitaclu deja refrigerat la urcarea în mașină, fără a risca amenzi.
>>> Beat și fără permis, lovește cu duba doi bicicliști: un tânăr de 15 ani moare în Garbagnate Milanese

Ce spune Codul Rutier

Regula Codului Rutier trebuie interpretată bine pentru a evita alarmarea inutilă: prin oprire înțelegem „întreruperea mișcării vehiculului din cauza necesităților traficului” prin urmare, atunci când un șofer rămâne blocat în trafic, chiar și pentru o perioadă lungă de timp, poate continua să țină activat aerul condiționat al vehiculului.

Prin staționare se înțelege „suspendarea temporară a mișcării chiar dacă într-o zonă în care parcarea nu este permisă, pentru a permite oamenilor să urce sau să coboare, sau pentru alte nevoi de foarte scurtă durată”: chiar dacă conceptul de „durată foarte scurtă” nu a fost niciodată pe deplin clarificată, logica (și bunul simț) se poate baza pentru a o interpreta. În acest caz, șoferul trebuie să rămână la volanul mașinii, gata să plece cât mai curând posibil: de aceea, pentru a urca sau a coborî oamenii în mașină într-un interval scurt de timp, puteți lăsa aerul condiționat pornit.

Ceea ce este interzis este legat de parcare, înțeleasă ca „suspendarea mișcării vehiculului pe o perioadă de timp, cu posibilitatea șoferului de a părăsi mașina”. Cu alte cuvinte, așadar, de fiecare dată când cobori din mașină trebuie să oprești motorul: să-l lași în funcțiune pentru a menține aerul condiționat activ este interzis de Codul Rutier.
>>> Conducea beat, fără permis, fără revizie la mașină: denunț și 1.000 de euro amendă pentru un român la Ravenna

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Carmen îngrijitoarea plătită cu 2 euro pe oră

Milano, locuiește cu alte 30 de persoane într-un depozit pentru 380 de euro pe lună: Carmen, îngrijitoarea plătită cu 2 euro pe oră

interviu eliza

Eliza Pușcoi, o româncă din Italia pasionată de lectură și scris: ”Personajele mele sunt reale”