in

Italia, cum funcționează Green Pass de duminică, 1 mai și unde va fi încă necesar

De duminică, 1 mai, Green Pass va fi eliminat în majoritatea locurilor interioare unde era cerut până acum.

Green Pass va fi eliminat

Din această duminică, 1 mai, așa cum prevede cel mai recent decret Covid din 24 martie , Italia își va lua practic rămas bun de la Green Pass.

Spre deosebire de măști, guvernul nu s-a răzgândit în niciun fel.

Certificatul verde care să ateste vaccinarea sau testul în ultimele 72 de ore nu va mai fi cerut practic în toate locurile în care anterior era obligatoriu.

Nu mai este necesar Green Pass, așadar, în: trenuri, feriboturi și autobuze intra-regionale, baruri și restaurante interioare, avioane, săli de sport și piscine interioare, conferințe și congrese, discoteci și săli de jocuri, teatre, cinematografe, concerte, petreceri și ceremonii.

De duminica singurele locuri de pe teritoriul italian unde va fi obligatorie prezentarea Green Pass vor fi spitalele si azilurile de bătrâni (RSA), unde oricine intra trebuie sa aibă Super Green Pass (care se obține doar prin vaccinare sau recuperare de la Covid). Obligația va fi valabilă până pe 31 decembrie 2022, scrie fanpage.it.

Terni, magazin românesc amendat cu 17.000 euro: lucrători fără Green Pass și alimente expirate

Călătorii în străinătate

Dacă  decideți să călătoriți în străinătate, Green Pass poate fi în continuare necesar, dar numai în forma sa de bază (două doze). Regulile se modifică în funcție de țările de destinație , dar cu siguranță certificarea verde continuă să fie obligatorie pentru intrarea în aproape toate țările Uniunii Europene: vi se va cere să o prezentați la sosirea în țara aleasă. În România nu se cere nicio dovadă de vaccinare sau test la intrarea în țară.

politiceni infectat campania elctorală

Măști în interior de la 1 mai, unde va mai fi nevoie de ele și de ce

Guvernul încă se mai gândește când să elimine obligația de mască în interior. Conform calendarului deja stabilit, măsura ar fi trebuit să rămână în vigoare până pe 30 aprilie. Dar printr-un ordin semnat de ministrul Sănătății , Roberto Speranza, a fost extinsă obligația de a folosi măști în unele locuri în interior.

De la 1 mai, obligația purtării măștii nu va mai fi valabilă în diferite structuri interioare, începând de la locurile de muncă, baruri, restaurante și stadioane.

Dar obligația de a purta măști se prelungește până pe 15 iunie pentru transportul public local (tramvaie, metrou și autobuze) și pe distanțe lungi (avioane, vapoare și trenuri), dar și pentru sălile de teatru și concerte, teatre, evenimente și competiții sportive închise. (de exemplu în sălile de sport).

Decret Covid în Italia: eliminate Super Green Pass-ul și obligația de vaccinare

Nu numai atât: masca va fi folosită și pentru „ locuri de divertisment și muzică live și alte locații similare ”. Obligația va continua să existe și pentru lucrătorii, utilizatorii și vizitatorii instituțiilor sanitare, sociale și de asistență socială, inclusiv RSA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 21 In medie: 4]
femei agricultura italia

Italia, infernul prin care trec româncele din agricultură: ”Acceptarea avansului sexual înseamnă obținerea slujbei”

femeie batuta italia

Viață de infern pentru o româncă din Italia: s-a aruncat pe fereastră pentru a scăpa de violențele la care era supusă