in

Italia, la 99 de ani a obținut master în Filosofie: ”Citiți și nu stați mereu cu ochii lipiți de ecranul telefonului mobil”

Italia, la 99 de ani a obținut master în Filosofie: ”Citiți și nu stați mereu cu ochii lipiți de ecranul telefonului mobil”.

Master în filosofie și istorie cu ”110 cum laude” la 99 de ani. Giuseppe Paternò, născut la Palermo în 1923, este cel mai bătrân absolvent din Italia, scrie Repubblica. Mai întâi, o diplomă de trei ani în istorie și filosofie în iulie 2020, cu o teză despre locurile sufletului.

Acum, masteratul în Științe filosofice cu teza „Locke, Kierkegaard, Heidegger și opiniile lor despre creștinism”. El zâmbește după această piatră de hotar: „Vârsta nu este o limită, dacă există un interes pentru cunoaștere se merge mai departe”.

Italia, o femeie şi-a reînnoit permisul de conducere la vârsta de 100 de ani: ”Mă va face să mă simt puţin mai liberă”

Italia, la 99 de ani a obținut master în Filosofie

Paternò – care va împlini o sută de ani în septembrie – a crescut în Papireto, în zona pieței istorice Capo. Primul din șapte frați și provenind dintr-o familie numeroasă și foarte săracă, a fost nevoit să renunțe la studii pentru a-și ajuta părinții. „Când mama îmi dădea bani pentru micul dejun, mă duceam la Quattro Canti pentru a cumpăra cărți: „Cei trei mușchetari”, „Maestrul și Margareta” și multe altele”.

În prezent, are doi copii și patru nepoți. El spune că a început să lucreze la vârsta de 7 ani, ajutând la fabrica de bere a tatălui său.

Apoi, la 14 ani, a devenit curier. Își amintește toate datele: „La 4 mai ’42 am fost angajat la Căile Ferate de Stat, mai întâi ca telegrafist și apoi ca șef de gară”.

La vârsta de 31 de ani, a absolvit institutul tehnic pentru topografi Filippo Parlatore din Palermo. A lucrat în cadrul căilor ferate timp de 42 de ani, iar după ce s-a pensionat, s-a apucat din nou de cărțile sale: „Nu este niciodată prea târziu pentru a-ți îndeplini visele”.

Noul proiect este o carte pe care tocmai a terminat de scris despre istoria Papei Grigore cel Mare. Nici măcar nu vorbește despre computere, el a folosit întotdeauna cele două mașini de scris Olivetti, Letter 35 și Letter 22. Tinerilor le spune: „Citiți și nu stați mereu cu ochii lipiți de ecranul telefonului mobil”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
ambulanta ro

Român din Italia, moarte stupidă în concediu în țară: s-a împușcat din greșeală cu un pistol pentru asomarea porcilor

Mario Draghi a demisionat, Mattarella A ACCEPTAT demisia, Italia se îndreaptă spre alegeri anticipate