Menu
in

Italia, o româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener, fratele defunctului o dă în judecată: ”E un fals!”

Știri Italia – O româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener italian, fratele defunctului o dă în judecată: ”E un fals!”

O româncă de 55 de ani poate deveni proprietara unui teren, al unei case și a altor beneficii materiale în valoare de circa 500.000 de euro. Aceasta în urma unui testament al fostului ei partener, un italian de 60 de ani, care a murit în urma unei boli.

Fratele decedatului însă a dat-o în judecată, spunând că testamentul este fals, scrie La Stampa.

Acuzația e gravă: au prezentat unui notar un testament olograf fals al rudei lor, un întreprinzător agricol de 60 de ani din Cellarengo, care a murit în urmă cu aproximativ doi ani din cauza unei boli.

Italia, o româncă moștenește 500.000 de euro de la fostul partener

La câteva zile după înmormântarea antreprenorului, însoțitoarea acestuia, o femeie de 55 de ani de origine română, a depus un document de moștenire scris de mână în biroul notarului Luciano Ratti din Asti. Ea povestește că fusese scris de mână de către antreprenor: în testamentul datat și semnat, fermierul își oficializa dorința de a-i lăsa pământul, casa, alte proprietăți și economiile sale femeii cu care își petrecuse ultimii ani din viață.

Valoarea totală a moștenirii: aproximativ 500 000 de euro. Un patrimoniu care îl atrage și pe fratele său, care a fost lăsat de izbeliște. Nu există alte rude apropiate: defunctul nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Cu partenerul său nu se îndeplinise niciodată niciun act oficial: nicio căsătorie, nicio uniune civilă.

Prin urmare, conform legii, nu avea dreptul la nimic ca parte legitimă. Fratele, asistat de avocatul Manlio Giattino, a contestat moștenirea și a denunțat-o pe femeie pentru fals.

Procurorul Simona Macciò l-a înscris pe însoțitorul antreprenorului în registrul suspecților și a dispus o expertiză tehnică încredințată lui Luigi La Sala, fost șef al poliției criminalistice din Torino, care a sugerat autenticitatea legatului.

”Testamentul a fost scris de mână înainte de moartea sa”

Femeia se bazează pe avocatul Pasquale Demetrio: „Expertiza noastră, realizată de grafologul Claudio Rosellini, întărește argumentul apărării. Testamentul a fost scris de mână înainte de moartea sa de către partenerul clientului meu’, susține avocatul.

Pentru a dovedi autenticitatea testamentului olograf, avocații procurorului și ai apărării au examinat numeroase alte documente care, cu siguranță, au fost scrise de către defunct.

Procurorul Macciò a cerut ca dosarul să fie arhivat, dar fratele bărbatului s-a opus și a avut loc o audiere în fața judecătorului de investigații preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă va semna decretul de achitare sau va dispune continuarea cercetărilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
Exit mobile version