in

Italia repatriază în masă deținuții români. „Nu va mai fi nevoie de acordul lor”. Ce vrea să facă guvernul italian

Italia repatriază în masă deținuții români

Italia repatriază în masă deținuții români – Secretarul de stat de la Justiție, Andrea Delmastro, anunță: „Vom emite o circulară pentru ca aceștia să poată fi transferați în închisorile din țările de origine fără acordul prealabil”

Avionul condamnaților! Matteo Salvini anunță că un avion cu violatori, ucigași, tâlhari și proxeneți români a decolat de la Roma spre București. VIDEO

Italia repatriază în masă deținuții români

Criza care afectează închisorile din Italia determină guvernul să ia măsuri drastice pentru a evita colapsul. Secretarul de stat de la Justiție Andrea Delmastro a subliniat că supraaglomerarea ar putea fi rezolvată rezolvând direct problema dependenței de droguri. Nu numai atât: există o opțiune în curs de a acționa în privința repatrierii deținuților străini, fără a mai considera un obstacol lipsa consimțământului prealabil.

Un avion militar plin cu deținuți români din Italia a ajuns în România. Violatori, ucigași și tâlhari repatriați

Planul guvernului italian privind închisorile

Secretarul de stat pentru Justiţie, vorbind cu jurnaliştii la finalul vizitei sale la închisoarea genoveză din Marassi, a atras atenţia că, graţie tratatelor bilaterale, este deja posibil să se procedeze în această direcţie cu România şi Albania . „Vom emite o circulară pentru ca toți deținuții albanezi și români să poată fi transferați în închisorile din țările lor de origine fără acordul prealabil ”, a anunțat el, citat de Il Giornale.

„În acest sens, lucrăm și cu alte țări, întotdeauna cu intenția de a obține posibilitatea transferului deținutului fără acordul prealabil”. Mai mult, Delmastro, referindu-se la prezența a 15.000 de deținuți străini în închisorile italiene care costă 137 de euro pe zi, a luat o poziție foarte clară: „ În orice caz, au încălcat pactul de cetățenie și nu mai trebuie să cântărească pe buzunarele italienilor contribuabili ”.

Veste bună: Numărul deținuților români din închisorile italiene a scăzut cu o treime

Ipoteza pentru toxicomani

Subsecretarul pentru Justiție a subliniat necesitatea nașterii unei alternative la închisoare în ceea ce privește starea dependenței de droguri, considerând că penitenciarele italiene au aproximativ 30% din deținuți legați de infracțiuni de droguri. Nu întâmplător a vorbit despre o „ revoluție ” care ar trebui pusă la cale cu cel de-al treilea sector: ipoteza de pe masă este aceea ca pedeapsa să fie executată, evident, în anumite limite, în comunități de sănătate închise și protejate „ pentru a da tuturor posibilitatea de a se reeduca singuri ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

PNL Diaspora șterge pe jos cu Bogdan Aurescu: „Nu are logică”

Vicenza restaurant jefuit nouă

Vicenza, restaurant jefuit de nouă ori în șase luni: «Hoțul e mereu același, mai bine îi las cheile»