in

Mantova, amendă de 6.000 de euro pentru un imigrant: întreg cartierul se mobilizează pentru plata amenzii

Bărbatul, un srilankez în vârstă de 49 de ani și tată a trei copii, a fost oprit din cauza unei modificări la bicicleta sa electrică, rezidenții: ”Este o persoană decentă, îl vom ajuta”

Trei copii de hrănit și de trimis la școală și facturi de plătit, încercând să se descurce cu două slujbe de douăzeci de ore pe săptămână. La propriu, o performanță, în fiecare lună. Mai ales în condițiile în care costul vieții continuă să crească.

Mantova, amendă de 6.000 de euro pentru un imigrant

O situație foarte complicată, cea a unei familii de origine srilankeză care locuiește în cartierul Lunetta din Mantova. (un cartier muncitoresc unde trăiesc mulți imigranți). La care s-a adăugat recent o lovitură: o maxi-amendă de 6.000 de euro.

A primit-o din cauza unei modificări la bicicleta cu pedale asistate pe care capul familiei – C. V., un srilankez de 49 de ani – a trebuit să o plătească. V., un cetățean din Sri Lanka în vârstă de 49 de ani – a folosit-o în fiecare zi pe drumul de acasă la serviciu și înapoi.

Bărbatul a fost oprit pe fostul drum, între Borgo Virgilio și Mantova, în urmă cu câteva zile de către poliția locală. Verificările efectuate asupra bicicletei electrice au arătat că vehiculul era echipat cu un buton care, atunci când era apăsat, accelera fără a fi nevoie să pedaleze.

Un dispozitiv care a transformat efectiv bicicleta într-un moped. Pentru a se plimba pe două roți, bărbatul de 49 de ani ar fi trebuit să poarte o cască și să aibă permis, număr de înmatriculare și asigurare.

Rezultatul: polițiștii au procedat la aplicarea unei amenzi de 6.000 de euro și la confiscarea bicicletei. O lovitură grea pentru un buget familial deja precar.

Angajatorul și avocatul

Pentru a face față acestei situații, se pune în mișcare un fel de lanț de solidaritate. Angajatorul – un domn în casa căruia face curățenie – și o cunoștință au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi eventualele costuri ale amenzii.

Între timp, a fost găsit și un avocat care, lucrând pro bono, a decis să facă apel la judecătorul de pace. ‘Regula privind bicicletele cu pedale’, a explicat avocatul pentru Corriere, ‘este neclară și a fost introdusă foarte recent.

În plus, nu a fost posibilă calcularea vitezei cu care se deplasa bicicleta. În cazul în care viteza nu depășește 6 kilometri pe oră, chiar și cu un accelerator, bicicleta rămâne clasificată ca fiind o bicicletă. Dar nimeni nu poate stabili cu certitudine cu ce viteză se deplasa C. V.. Din aceste motive, am decis să facem recurs”.

Vecinii sunt pregătiți să îl ajute

Un cunoscut și vecin al sri-lankezului adaugă: „Din păcate, acea bicicletă cu pedale a dat mereu probleme. O cumpărase cu câteva luni în urmă. După un timp, a fost nevoit să o ducă la magazinul de unde o cumpărase pentru că avea nevoie de reparații. După ce a ridicat-o, însă, a avut din nou probleme, așa că a dus-o pentru a doua oară la service. Dar, din nou, problema nu a fost rezolvată, așa că a fost sfătuit să meargă la un mecanic.

”Când a luat-o, i-a fost livrată cu butonul de accelerație. Dar sunt sigur că totul a fost făcut cu bună credință și nici măcar nu și-a dat seama de situație. În orice caz, acum există această amendă de 6.000 de euro. Angajatorul său, eu, dar și alte cunoștințe și vecini ne mișcăm pentru a-l ajuta.

Am decis că, dacă amenda nu este anulată și trebuie plătită, noi, cei din cartier, ne vom ocupa de ea. Nu este o cheltuială mică, dar este vorba despre o familie respectabilă care are deja probleme. Nu putem să ne uităm în altă parte și, dacă este necesar, vom plăti amenda.”

”Nu ne rămâne decât să așteptăm ca justiția să-și urmeze cursul. Audierea ar trebui să aibă loc între sfârșitul anului și începutul lui 2023, după care vom vedea ce e de făcut.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.2]
romanca ucisa italia

Italia, româncă înjunghiată mortal de soț, crima s-a petrecut cu copilul în casă, bărbatul s-a predat după câteva ore

Centrul dreapta obține majoritatea absolută, Meloni – rezultat istoric. Cea mai scăzută prezență la vot din istorie