in

Centrul dreapta obține majoritatea absolută, Meloni – rezultat istoric. Cea mai scăzută prezență la vot din istorie

Știri Italia – Centrul dreapta a câștigat alegerile în Italia. Giorgia Meloni are toate șansele să devină premier. Cu 44%, coaliția de centru-dreapta a câștigat net alegerile din Italia. Partidul Fratelli d’Italia a obținut circa 26,2%, Lega s-a prăbușit la la 8,9%, iar Forza Italia a ajuns la circa 8,3%.

Partidul Democrat se oprește la 19%, Mișcarea 5 Stele a câștigat un surprinzăror 15,3%, iar Terzo Polo al lui Calenda a obținut 7,7%. Verzi + Sinistra are 3,5%, „+Europa” s-a oprit la 2,9%, iar restul nu au trecut pragul electoral. Partidele „antisistem” nu au trecut pragul electoral. Italexit, cel mai votat dintre acestea, s-a oprit la 1,9%, iar ISP la 1,1%.

A fost cea mai scăzută prezență la vot la alegeri generale de până acum, cu 9% mai mică decât în 2018.

Giorgia Meloni, comentariul șocant făcut de Renato Zero: „Votează *** care ești”

Triumf pentru Giorgia Meloni

Au fost respectate prognozele. Centrul-dreapta câștigă, Fratelli d’Italia ajunge la un rezultat istoric, este primul partid cu 26% . Un triumf, dacă ne gândim că până de curând avea 4%, iar în urmă cu 9 ani a debutat cu 1,96%.

Giorgia Meloni a comentat „la cald” victoria: „Votul italienilor a dat un indiciu clar pentru un guvernul de centru-dreapta, condus dece Fratelli d’Italia”. Meloni se pregătește așadar să devină prima femeie prim-ministru , lider al unui partid care strânge un număr important de locuri în comparație cu ceilalți aliați ai coaliției de centru-dreapta.

Rezultatul Lega este surprinzător. Lega obține doar 9%, deci sub pragul psihologic de 10% . O înfrângere care își găsește imaginea cea mai clară tocmai în ceea ce a fost teritoriul afirmării sale istorice: în Veneto, unde guvernatorul Zaia a fost recent reales cu un plebiscit, astăzi Lega este depășită de Fratelli d’Italia, luând 14% față de 32,5% obținut de partidul lui Meloni. Și în Lombardia Lega este în spatele FdI.

PD sub 20%

Celălalt prag psihologic care marchează aceste alegeri se referă la Partidul Democrat, primul partid de opoziție, dar cu mai puțin de 20%. Un rezultat hotărât scăzut, sub așteptări.

Mișcarea Cinci Stele, în schimb, a devenit protagonista unei mari reveniri , care a avut loc în ultimele zile înainte de vot, câștigând 15%. „Suntem a treia parte în Italia și primii în Sud”, a spus Conte.

Forza Italia deține la 8%, iar Terzo Polo di Calenda este în spate cu 7,5% .

VIDEO – Giorgia Meloni, laude pentru Mussolini: „A fost un politician bun. Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
polizia controllo

Mantova, amendă de 6.000 de euro pentru un imigrant: întreg cartierul se mobilizează pentru plata amenzii

tanar ucis italia

Italia: român condamnat după ce a ucis un tânăr de 27 de ani, trebuie să plătească și despăgubiri de 180.000 de euro