in

Navetistă de la Napoli la Milano, în fiecare zi, pentru 1.165 de euro pe lună: ”Reușesc să fac și economii”

Italia – Navetistă de la Napoli la Milano, în fiecare zi. Oricât ar costa. Pentru că, aparent, este întotdeauna mai puțin costisitor să călătorești zilnic cu trenul, dus-întors, decât să plătești chirie pentru o casă în capitala lombardă.

Iată ce spune Giuseppina Giuliano, o tânără de 29 de ani din Napoli care lucrează ca operator școlar la școala de artă Boccioni din Piazzale Arduino, scrie Il Giorno, citat de corrieredelmezzogiorno.it.

Citiți și: Napoli, mama și fiica nasc împreună: declarațiile lor

Navetistă de la Napoli la Milano, în fiecare zi

Totul a început în septembrie, când a fost angajată pe perioadă nedeterminată. Ceasul ei sună în fiecare zi la trei și jumătate dimineața, se ridică din pat și se grăbește să ajungă la gara centrală, unde se află trenul Italo de la ora 5.09 care o duce la Milano în patru ore și jumătate.

Muncește de la ora 10.30 până la ora 17.00, cumpără cina din zbor pentru a o mânca în vagon și apoi se întoarce la gară, unde trenul Frecciarossa de la ora 18.20 spre Napoli o aduce acasă la ora 22.53, cu excepția întârzierilor, exact la timp pentru a lua cina și a se întinde, probabil epuizată, pe pat. Dar nu-i lipsește zâmbetul, iar Giuseppina Giuliano explică cu calm alegerea aparent nebună.

Era cu adevărat imposibil de găsit o soluție mai confortabilă?

O cameră comună în Milano nu era o opțiune viabilă? Să facem niște calcule matematice. La sfârșitul lunii, Giuseppina câștigă 1.165 de euro: „Între chirie, facturi și cumpărături, mi-aș fi consumat întregul salariu dacă m-aș fi mutat în nordul țării și, cel mai probabil, ar fi trebuit să-mi cer ajutorul financiar al familiei. În schimb, continuând să locuiesc în Napoli, unde locuiesc cu părinții mei, reușesc să am și economii”.

Și să găsească, seara, căldura familiei sale, pentru că, împărțind o cameră – care costă nu mai puțin de 600 de euro pe lună – la Milano nu ar avea nici măcar posibilitatea de a găzdui pe cineva. În plus, cumpărând bilete în avans și acumulând multe puncte de călătorie pentru reduceri, la sfârșitul lunii viața ei în tren o costă aproximativ 400 de euro. Economiile sunt acolo, deci. Și cu siguranță și efortul. Cel puțin deocamdată, Giuseppina este de acord cu asta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Fiul lui Sile Cămătaru, prins în Italia

Fiul lui Sile Cămătaru, prins în Italia. Încerca să scape de pedeapsa cu închisoarea din România

frig arctic italia

Italia, vine frigul arctic! Risc de zăpadă și în câmpiile din Lombardia până în Friuli