in

Italia oferă un nou bonus pentru achiziționarea de televizoare noi. Cum îl puteți solicita

Autoritățile italiene au decis să acorde un bonus de 100 de euro pentru achiziționarea unui televizor nou începând cu 23 august 2021.

Cu zeci de „bonusuri” fiscale și reduceri disponibile deja pe piață, guvernul italian a confirmat că va acorda o nouă reducere de 20% din prețul cumpărării unui nou televizor, până la un maximum de 100 euro.

Potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore, măsura este destinată să ajute la costurile de înlocuire a seturilor TV vechi atunci când Italia va trece pe semnalul pe DVB-T2 în iunie 2022.

DVB-T2 înseamnă Digital Video Broadcasting — Second Generation Terrestrial și face parte dintr-un set de standarde internationale utilizate pentru televiziunea digitală.

Italia, au ucis un bătrân ca să-i ia televizorul, condamnați la 18 ani de închisoare

Cele mai cunoscute standarde DVB sunt: Digital Video Broadcasting – Satellite care este utilizat pentru transmisia televiziunii prin satelit; Digital Video Broadcasting – Cable, pentru televiziunea prin cablu și Digital Video Broadcasting – Terrestrial, utilizat pentru transmisia televiziunii digitale prin frecvențe radio, adică prin antenă.

Pentru DVB-T2 este necesar și un receptor extern, sau televizorul trebuie să-l includă. În Italia se transmit astfel 12 canale.  

Ministrul italian pentru Dezvoltare economică, Giancarlo Giorgetti, a declarat că reducerea va fi disponibilă pentru toate gospodăriile indiferent de venit, în timp ce rămâne în vigoare și bonusul TV anterior pentru gospodăriile cu venituri mai mici.

Gospodăriile cu un venit anual (ISEE) de până la 20.000 de euro pot primi deja un bonus de 50 de euro din prețul unui televizor nou sau decodor de nouă generație, sub forma unei reduceri aplicate direct la casa de marcat. ISEE este destul de complex de calculat pentru că ține cont de venituri, active, datorii și alți factori, dar puteți cere comerciantului să facă acest lucru.

”Femeile din Est”: apărate la televizor, ignorate în realitate

Noul bonus de casare TV de 100 de euro este deschis în schimb tuturor celor din Italia, indiferent de nivelul veniturilor. Gospodăriile cu venituri mai mici pot solicita ambele bonusuri.

În ambele cazuri, va trebui să returnați un televizor mai vechi achiziționat înainte de decembrie 2018. De asemenea, îl puteți duce la un centru autorizat de reciclare, dar trebuie să obțineți un document care să ateste că ați făcut acest lucru.

Celelalte două cerințe pentru a solicita reducerea de 100 de euro sunt: rezidență în Italia și dovada că plătiți taxa TV sau că sunteți scutiți de acest lucru. Pentru mai multe informații, consultați site-ul web al Ministerului Dezvoltării Economice din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, a căzut un zid peste el, muncitor român rănit

Certificate COVID false, vândute în Italia cu sute de euro