in

Lovitură mortală pentru cei care au casă în Italia: directiva UE obligă la cheltuieli nebunești. „100.000 de euro de familie”

Obligația de reabilitare termică a caselor în Italia. Iată cine va fi obligat să renoveze casa și cât va costa pentru fiecare tip de proprietate. Cea mai recentă lovitură pe care UE se pregătește să o dea familiilor din Italia și din celelalte țări vine sub forma unei directive care le va obliga să aducă clasa energetică a locuințelor la cel puțin nivelul D. Casele trebuie să devină „green”

Italia, împrumuturi ipotecare: ROMÂNII, PE PRIMUL LOC în topul cumpărătorilor de imobile dintre străinii din Peninsulă

Obligația de reabilitare termică a caselor în Italia

O directivă a Uniunii Europene îi va obliga pe proprietarii de case din Italia să facă renovări costisitoare, care vor trebui finalizate până în 2030. După cum relatează Il Messaggero directiva ar putea deveni oficială la sfârșitul lunii ianuarie, cu aprobarea Comisiei și apoi cu votul Parlamentului European până pe 13 martie.

Refugiații ucraineni cumpără masiv case în Italia, plătesc imediat între 200.000 și 5 milioane de euro

Noi reguli UE

Obligația de reabilitare termică a caselor în Italia – UE prevede că până la 1 ianuarie 2030 toate proprietățile rezidențiale vor trebui să atingă cel puțin clasa energetică E. După alți trei ani, în 2033, va fi nevoie de un alt pas, pentru a ajunge la clasa D. În sfârșit, între 2040 și până în 2050 vom va trebui să atingă obiectivul de zero emisii. (Continuați să citiți după fotografie)

Potrivit Il Messaggero, 60% din locuințele rezidențiale din Italia se încadrează în prezent în clasele energetice G și F, cele două cele mai scăzute. Toate lucrările se vor face, desigur, pe cheltuiala proprietarilor. Dar în ce vor consta mai exact intervențiile necesare pentru adaptarea la noul diktat de la Bruxelles?

După cum a explicat Corriere della Sera, lucrările necesare sunt patru, de multe ori pentru a fi adoptate în sinergie: un nou strat termic care anvelopează și „izolează” termic clădirea, o centrală nouă și mai eficientă, înlocuirea ferestrelor și instalarea sistemului fotovoltaic. Având în vedere cât de vechi și de consumatoare de energie sunt activele imobiliare italiene, directiva UE riscă să aibă costuri nesustenabile atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cât și pentru stat. Iată în detaliul cât costă „casele verzi”. (Continuați să citiți după fotografie)

Italia, iată când contorul de curent va fi blocat automat. Cazurile stabilite de noua lege a UE 2022/2023

Obligația de reabilitare termică a caselor în Italia – 100.000 euro de familie

Potrivit estimărilor Ance, două treimi din clădirile italiene au nevoie de intervenții structurale pentru a se conforma cu directiva UE.

În total, este vorba de aproximativ 8 milioane de proprietăți. Cheltuielile teoretice totale ar fi de mai mult sau mai puțin de 409,5 miliarde de euro, cu aproximativ 4 milioane de condominii implicate și un cost de aproximativ 100 de mii de euro pentru un singur apartament. Un obstacol de netrecut, dacă nu se acordă bani de la stat, pentru familiile din Italia. Ministerul Tranziției Ecologice pregătește un Superbonus pentru renovare. Dar va fi de ajuns?

UE aprobă făina de greieri pentru pâine, paste, pizza, biscuiți, bere… 55% dintre italieni sunt împotrivă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Ziua Unirii Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române la Universitatea din Udine, marţi, 24 ianuarie 2023

„Trebuia să se căsătorească în aprilie”, dar o boală bruscă și neașteptată a oprit-o. Veronica avea 29 de ani