in

Italia, obligativitatea Green-Pass-ului a crescut cu 35% numărul de vaccinări, comparativ cu săptămâna trecută

După ce Italia a fost prima țară din Europa care a decis să solicite vaccinarea, testul negativ sau dovada recuperării pentru toți angajații din sectorul privat și public, numărul vaccinărilor a crescut.

Potrivit comisarului guvernamental pentru campania de vaccinare , Francesco Paolo Figliuolo, s-a raportat sâmbătă o creștere cu 35% a numărului de vaccinări comparativ cu săptămâna precedentă. 40,8 milioane – echivalentul a 75,64% din italienii cu vârsta peste 12 ani – sunt vaccinați.

Green Pass obligatoriu pentru badante. „Fără certificat, nu mă pot întoarce să lucrez”

Guvernul premierului Mario Draghi a decis joi să extindă pe larg Green-Pass-ul. Cei care nu pot arăta un certificat nu mai au voie să meargă la muncă în birouri, fabrici, magazine sau restaurante începând cu 15 octombrie. Prin această măsură, Draghi vrea să pună presiune asupra oponenților și celor care se îndoiesc de vaccinare.

Fără un Green Pass, penalizările sunt iminente

Încălcările regulilor ar trebui sancționate sever: Oricine nu are pașaport verde – acesta include certificatul Corona UE – și, prin urmare, nu apare pentru muncă, poate fi eliberat fără plată – în instituțiile publice după cinci zile, în sectorul privat imediat. 

În unele zone, cum ar fi școlile, permisul verde este deja obligatoriu. Angajatorii care nu efectuează controale se confruntă cu amenzi de până la 1.500 de euro.

Noul decret se va aplica în perioada 15 octombrie – 31 decembrie. Urgența Corona se va aplica oficial în Italia până la sfârșitul anului .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]
ucisa facebook

Ucisă la prima întâlnire de un bărbat pe care îl cunoscuse pe Facebook

liviu dragnea partid

Alianța pentru Patrie, Liviu Dragnea anunţă înfiinţarea unui nou partid. „S-a născut din lacrimi”