in

Papa Francisc dezvăluie: „Mi-am pregătit deja mormântul și nu demisionez”

Papa Francisc: „Biserica nu este un supermarket”.

Într-un interviu exclusiv cu postul de televiziune mexican N+, Papa Francisc a vorbit despre mormântul său deja pregătit în Bazilica Santa Maria Maggiore, relația sa cu Benedict al XVI-lea și curajul pe care l-a avut în a se retrage: „Eu vreau să pot renunța când vrea Domnul”.

Papa Francisc, alături de românii din diaspora: ”Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie! ”

Papa și-a pregătit mormântul

Papa Francisc a dezvăluit că și-a pregătit mormântul în Bazilica Santa Maria Maggiore „datorită marelui devotament pe care îl are față de Vergine Salus Populi Romani și care simplifică ritualul înmormântărilor papale”, a scris pe X jurnalista Valentina Alazraki, care a susținut un interviu exclusiv cu Papa cu postul mexican N+.

În interviu, Papa Francisc a explicat că „când ajung bătrânețea și limitele trebuie să te pregătești” și „din acest motiv s-a întâlnit cu maestrul de ceremonii pentru a simplifica funeraliile papale, care vor fi mult mai simple”. Bergoglio a vorbit apoi „cu umor” despre un „nou ritual”.

O familie de români ortodocși din Ostia s-a trezit cu Papa la ușă. ”Deranjez? Sunt Francisc!”

În interviul exclusiv, Bergoglio a vorbit și despre predecesorul său Benedict al XVI-lea, care a murit la 31 decembrie anul trecut. Francis a spus că a avut o relație foarte strânsă cu Ratzinger: „Benedict a fost un om grozav, un om umil care, când și-a dat seama de limitările sale, a avut curajul să spună destul. Îl admir”, a explicat el.

Papa Francisc nu s-a gândit să demisioneze

Și a spus – conform relatării jurnalistei – că în ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut anul acesta nu s-a gândit niciodată să-și dea demisia. „Exemplul lui Benedict este bun pentru mine, dar îl rog pe Domnul să poată spune destule oricând, dar numai când dorește”, a explicat Papa Francisc, spune corespondenta mexicană la Vatican.

Doi tineri români i-au înmânat Papei Francisc un tablou: „Venim din grădina Maicii Domnului”

În ceea ce privește situația actuală, Papa a confirmat că a primit o invitație de a merge în Argentina de la noul președinte Javier Milei. „Ceea ce se spune în campania electorală cade de la sine”, a spus el, comentând insultele îndreptate la adresa lui de Milei. În campania sa electorală, Milei vorbise despre Papă ca fiind „reprezentantul celui rău de pe Pământ”. Sfântul Scaun și Bergoglio nu au răspuns niciodată, scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Au încercat să răpescă un copil

Două românce arestate la Caserta, au încercat să răpescă un copil

Tragedie la Terni, tânără româncă moare la o lună și jumătate după ce a născut o fetiță