in

Prof. Alessandro Orsini, declarații contra curentului la „Carta Bianca” (Rete 4): „Asta este soluția în Israel”

Profesorul Alessandro Orsini a uimit din nou cu declarațiile sale contra curentului. Rămas printre puținii analiști care nu se alătură curentului de opinie majoritar (cu caracteristici de propagandă), Orsini a avut mereu opinii clare și puternice, de exemplu cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina. Acum, cu privire la conflictul din Israel, a avut o poziție la fel de tranșantă. La emisiunea din 10 octombrie „E’ sempre Carta bianca”, programul condus de Bianca Berlinguer pe Rete4, a făcut declarații care au creat panică în studiou.
Italia devine o țară periculoasă: bătaie cu ranga în trafic după o manevră riscantă – VIDEO ȘOC

Profesorul Alessandro Orsini: „Cariera mea distrusă, nu am viitor în Italia”

„Cariera mea academică a fost literalmente distrusă.” Aceasta este izbucnirea profesorului Alessandro Orsini după participarea la „E’ sempre Carta bianca”, programul găzduit de Bianca Berlinguer pe Rete4. „Aș dori să răspund celor care spun că am spus lucrurile pe care le-am spus despre Ucraina și Palestina pentru a obține un câștig personal, cerând demiterea mea”, începe Orsini care a analizat ieri conflictul dintre Israel și Hamas. În ultimul an și jumătate, academicianul a fost în centrul controverselor pentru analizele sale referitoare la conflictul dintre Ucraina și Rusia.

„Pentru că am dezvăluit rezultatele cercetării mele academice pe aceste subiecte dramatice, cariera mea academică a fost literalmente distrusă. Nu mai am viitor în Italia și plănuiesc să părăsesc țara mea iubită de ceva timp, la momentul potrivit, compatibil cu vremurile legate de nevoile familiei mele luminate de un copil minunat”, scrie profesorul de sociologia terorismului internațional pe pagina sa de Facebook.
Inflația zdrobește Italia, rata la credite a crescut cu 44%, prețuri absurde la combustibili și alimente

„În lumea academică italiană, sunt supus la o cantitate impresionantă de nedreptate, hărțuire și răzbunare personală și instituțională pentru analizele mele privind războiul și pentru dorința de a proteja interesul național al țării mele, în fiecare zi a vieții mele.”, spune el fără a intra în detalii. „Sistemul universitar italian îmi oferă pur și simplu o cantitate impresionantă de stimulente pentru a mă muta într-o altă țară cu amenințări directe și indirecte la adresa carierei mele, dintre care unele au fost deja realizate. În rest, mulțumesc tuturor celor care mă iubesc și mă susțin și care s-au abonat la canalul meu de YouTube (85.000 de abonați: mulțumesc mult)”, conchide el.

Profesorul Alessandro Orsini: "Cariera mea distrusă, nu am viitor în Italia"

Tensiune la televizor

În programul Biancăi Berlinguer, Orsini a fost protagonistul unui schimb aprins de replici cu prezentatoarea. „Nu există nicio șansă în lume ca Israelul să poată eradica terorismul din Gaza. Terorismul este și în Liban, cu 100 de mii de militanți Hezbollah. În 2006 Hezbollah avea 15 mii de rachete, acum pare să aibă 150 de mii. Tehnic poate lovi fiecare punct al țării”, a spus Orsini, analizând situația din Orientul Mijlociu înainte de a menționa ciocnirea dintre guvernul din Sri Lanka și Tigrii Tamili.

„Bine, domnule profesor, toate astea ca să spun ce?”, intervine Bianca Berlinguer cerând evident un rezumat. „Sunt un savant de profesie și dacă fac declarații trebuie să le justific, este singura modalitate de a ridica calitatea dezbaterii publice într-o țară de oameni fără considerație și ignoranți în chestiuni de securitate internaţională. Din păcate locuiesc într-o ţară cu aceste caracteristici, îmi cer scuze dacă încerc să ridic nivelul dezbaterii”.

Apoi a declarat în direct, declanșând panica în studiou: „Israelul trebuie să se retragă din teritoriile ocupate. Israelul ocupă ilegal teritorii palestiniene. Aceasta este cauza conflictului.”. „Spuneți așadar că Israelul nu are dreptul să existe?” a reacționat Bianca Berlinguer. „Nu, nu am spus că Israelul nu trebuie să existe, spun tocmai că Israelul trebuie să se retragă din teritoriile ocupate ilegal și să existe între granițele sale.”.
Criza împinge familiile italiene să renunțe la menajere și badante

Cine este Profesorul Alessandro Orsini

Alessandro Orsini este profesor de sociologie a terorismului la LUISS, unde a fondat și a condus Observatorul Securității Internaționale (2016-2022). A fost visiting scholar la Departamentul de Științe Politice și la Centrul de Studii Internaționale al Institutului de Tehnologie din Massachusetts, unde a fost afiliat de cercetare din 2011 până în 2022, scrie sicurezzainternazionale.com.

Cărțile sale au fost publicate de marile universități americane, iar articolele sale au apărut în cele mai prestigioase reviste științifice internaționale specializate în studii asupra terorismului. A fost invitat să efectueze analize privind securitatea internațională de către Președinția Consiliului de Miniștri, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării, Parlamentul italian, Comandamentul General al autorităților portuare – paza de coastă și Institutul de Studii Avansate pentru Apărare (IASD).

A fost membru al comitetului „Scenarii viitor” al Statului Major al Apărării. A fost invitat să-și prezinte studiile la numeroase universități străine, printre care Harvard, MIT, Johns Hopkins, Brookings Institution, Trinity College, Boston College, Northeastern University, New York University, European University Institute, Vilnius University-Institute of International Relations. Anatomy of the Red Brigades (Rubbettino), tradusă de Universitatea Cornell, a fost definită drept „o carte de înalt prestigiu intelectual” de revista Harvard „ Journal of Cold War Studies” , a câștigat premiul Acqui în 2010 și a fost definită drept „o carte remarcabilă”. ” de „Foreign Affairs” care a clasat-o printre cele mai importante cărți publicate în Statele Unite în 2011 .

Potrivit „Perspective on Politics” – revista Asociației Americane de Științe Politice – Anatomy of the Red Brigades este „o contribuție academică enormă” . De asemenea, este autorul ISIS (Rizzoli, 2016); Sacrificiu. Viața mea într-o miliție fascistă (Cornell University Press, 2017); ISIS nu este mort (Rizzoli, 2018); Trăiască imigranții (Rizzoli, 2019); Teoria sociologică clasică și contemporană (Utet 2021); a participat la volumul  Stories From the Field. A Guide to Navigating Fieldwork in Political Science (Columbia University Press, 2020). Cartea sa Ucraina. Critica Politicii Internaționale este un best seller.

Este membru al Colegiului editorial al „Studies in Conflict and Terorism” (2011). Studiile sale au fost raportate pe site – ul guvernului italian și pe site – ul MIT . Studiile sale despre ISIS au fost traduse în farsi pentru „diplomația iraniană”. Raymond Boudon a definit studiile drept „importante”, a căror traducere a solicitat-o ​​de la revista franceză „Commentaire” . Il „Fatto giorno” găzduiește rubrica săptămânală „Nuovo Atlante” în fiecare marți. De asemenea, a scris editoriale pentru „la Stampa”, „il Messaggero”, „l’Espresso”, „Il Resto del Carlino” și „Huffington Post”. Din 2014 a participat la peste 300 de emisiuni de televiziune live. În prezent, este un invitat regulat la emisiunea Carta Bianca.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Răzbunarea unei badante la Ancona

Ancona, răzbunarea unei badante: înlocuită cu una mai tânără, îi sparge nasul rivalei. „Mi-ai furat slujba”

Cât costă să dai în judecată angajatorul în Italia?

Cât costă să-l dai în judecată pe angajatorul tău în Italia? Poți să o faci și după mulți ani