in

Refugiaţii ucraineni din Italia, supuși testelor și li se va oferi vaccinul anti-COVID-19

Refugiaţii ucraineni care fug din calea invaziei ruse vor fi supuşi unor teste de diagnosticare pentru COVID-19 în termen de 48 de ore de la intrarea lor în Italia, unde li se va oferi tuturor posibilitatea să se vaccineze, potrivit unei directive a Ministerului italian al Sănătăţii, relatează EFE.

Directiva dată publicităţii vineri de Minister avertizează regiunile cu privire la respectarea normelor sanitare impuse de coronavirus de către refugiaţii ucraineni care ajung în Italia ca urmare a invaziei ruse şi al căror număr ar putea ajunge la 800.000, conform estimărilor asociaţiilor italo-ucrainene, conform Agerpres.

Refugiaţii ucraineni din Italia, supuși testelor și vaccinării

„Potrivit datelor disponibile, rata de vaccinare anti COVID-19 în Ucraina este în jur de 35% din populaţie, una dintre cele mai scăzute din Europa”, notează Autorităţile locale de sănătate (ASL).   

De asemenea, pentru persoanele venite din Ucraina „fără formular digital de localizare a pasagerilor, sau certificat verde COVID-19, ASL vor dispune efectuarea de teste de diagnosticare în decurs de 48 de ore de la intrarea în ţară, în cazul în care nu sunt realizate la punctele de frontieră.   

Statutul de refugiat „permite accesul la asistenţa noastră sanitară” şi „nu prevede obligativitatea certificatului sanitar”, astfel încât refugiaţii vor putea călători cu transportul public, în autobuze sau trenuri, după „un control de siguranţă”, a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Pierpaolo Sileri, subliniind că vaccinarea va fi mereu opţională.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia trimite arme în Ucraina

Război în Ucraina, Italia crește cheltuielile militare cu 10 miliarde de euro

Salvini in Polonia pentru a ajuta refugiatii

Salvini în Polonia pentru a ajuta refugiații ucraineni să vină în Italia