in

Amendat şi lăsat fără maşină. Drama unui român venit în Italia să îşi trateze fiul bolnav de leucemie

Presa din Italia a relatat cazul unui român care şi-a dus băieţelul grav bolnav de leucemie la tratament, în Pavia, şi care a avut neşansa să întâlnească un poliţist care l-a lăsat şi fără maşină, şi cu o amendă de multe sute de euro.

Incidentul s-a întâmplat pe 23 februarie, când tatăl micuţului a luat maşina soţiei pentru a cumpăra medicamente pentru copil, dar în drum spre farmacie a fost oprit de o patrulă a poliţiei locale din Pavia, care probabil a observat plăcuţa de înmatriculare străină.

După ce au examinat permisul de conducere şi documentul de înmatriculare a vehiculului, poliţiştii au aflat că românul este rezident în Linarolo, unde s-a mutat cu ani în urmă tocmai pentru că fiul său era tratat la un spital italian, în timp ce maşina, deţinută de soţia sa, era înmatriculată în România, scrie Adevărul.

Milano, 3 cazuri de sinucidere după prima zi de școală: alarmă în rândul tinerilor

Între timp, însă, el s-a întors în România, dar acum revenise tot pentru tratamentul copilului.   În acest moment, poliţiştii i-au reproşat bărbatului încălcarea unui articol din legisalaţia italiană, care prevede o amendă grea şi confiscarea vehiculului pentru rezidenţii care locuiesc de mai mult de 60 de zile în Italia, dar conduc maşini înregistrate în străinătate, scrie La Provincia Pavese.

Regula a fost introdusă în 2018, cu scopul de a-i opri pe rezidenţii din alte ţări să-şi înregistreze maşinile în străinătate, iar astfel să se sustragă de la plata taxei auto în Italia. De regulă, precizează sursa citată, acest lucru se întâmplă în cazul maşinilor de lux conduse de străini. Nu a fost însă cazul familiei de români, care deţineau în Fiat vechi.

„Românul a încercat în zadar să explice a venit din România cu maşina pentru a avea grijă de fiul său. Hotărât să aplice legea la sânge, agentul, un poliţist lipsit de inimă, a refuzat măcar să-l asculte şi i-a înmânat o amendă de 711 euro, apoi i-a sechestrat vehiculul, deşi acesta era pe numele soţiei românului, care trăieşte în România”, a menţionat autorul articolului.

Aşa cum au remarcat jurnaliştii italieni, dacă la volan s-ar fi aflat soţia bărbatului, poliţiştii nu ar fi avut ce să-i facă. Doa că femeia stătea cu cel mic, la spital, iar soţul ei a fost nevoit să meargă la farmacie pentru a lua câteva medicamente şi nici nu cunoştea legea.

Cei doi soţi şi copilul au fost obligaţi să se întoarcă în România cu avionul. Doar câteva luni mai târziu, în august, au reuşit să recupereze maşina după un proces care a presupuns însă noi cheltuieli. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.8]
green pass angajatii

Şoc în Italia: Guvernul vrea Green Pass pentru TOŢI angajaţii, inclusiv cei care lucrează în privat

nevaccinati Italia

Guvernatorul Toscanei interzice prezența nevaccinaților în locurile publice! Se pregătesc „tabere de izolare” Covid