in

Șase italieni din zece regretă că și-au făcut tatuaje, femeile vor să șteargă inițialele foștilor iubiți

Crește numărul celor care regretă tatuajele. De la inițialele foștilor la desenele ieșite prost, de la tatuaje tribale prea mari la tatuaje făcute cu un prieten care acum este detestat.

Sunt câteva dintre tatuajele care vara s-ar dori modificate sau chiar șterse. Mai ales pentru că în această perioadă sunt mai vizibile. Un regret admis de aproape 6 tatuați din 10, care deseori apare înainte de vacanța de vară. În perioada cu mai puține haine, 57% din totalul tatuaților regretă și visează să-și elimine de pe piele un tatuaj de care se rușinează, o tendință internațională botezată ”tatoo-changing”.

41% dintre cei care ”se căiesc” doresc să-și înlocuiască tatuajul, 34% vor să-l modifice și 25% vor chiar să scape de el, din motive estetice (38%), rușine (35%) sau pentru a elimina în mod definitiv o amintire ce trebuie lăsată în urmă (28%), scrie agenția AdnKronos. Este ceea ce reiese dintr-un studiu recent al Quanta System Observatory efectuat cu metodologia WOA (Web Opinion Analysis) pe circa 2.000 de persoane între 18 și 60 de ani, prin intermediul unei monitorizări online a principalelor rețele de socializare, bloguri, forumuri și comunități dedicate.

În specialul top 10 al tatuajelor care au provocat cele mai multe regrete pe primele locuri se află inițialele foștilor iubiți (61%), desenele făcute prost de tatuator (45%) și tatuajele făcute împreună cu vechi amici care acum nu se mai suportă (41%). Printre cei care se căiesc sunt în special femeile (54%), care întrec bărbații (46%), deseori manageri și profesioniști de 30-40 de ani (65%). Astfel toți fug la dermatolog.

”80% din activitatea mea clinică este reprezentată de pacienți care își regretă tatuajele – subliniază dermatologul Valerio Pedretti, expert în îndepărtarea tatuajelor de la cabinetul medical Ink Remover Milano. Să te tatuezi este o modă și, la fel ca în cazul tuturor modelor, oamenii tind să se sature. Acest sentiment este comun atât bărbaților, cât și femeilor, diferența este că doar ele regretă subiectul în timp ce ei numai dimensiunile tatuajului”.

”Pentru a interveni asupra tatuajelor – explică – utilizez laser cu emisie în picosecunde de la Quanta System, o tehnologie întru totul italiană care permite, datorită unui real efect fotoacustic, fragmentarea pigmentului în pulbere, o schimbare importantă față de laserul din generația anterioară care fragmenta tușul în granule. Prin această nouă tehnologie este posibilă o îndepărtare mai rapidă a pigmentului din partea macrofagelor care îl transportă către sistemul limfatic. În medie sunt necesare de la 3 la 7/8 ședințe pentru îndepărtarea completă”.

”Tatuajele regretului” sunt foarte variate. Topul 10 al celor mai detestate este completat de: cele în stil tribal (33%), cele de dimensiuni mari care sunt prea evidente (31%), cele prea colorate sau cu linii foarte marcate (28%), stemele echipelor iubite (25%), cele considerate prea stânjenitoare, cum sunt mesajele exuberante sau formele echivoce (22%), cele care sunt caracterizate de elemente care au legătură cu ideologii politice sau religioase (17%) și cele cu ideograme în chineză sau japoneză ale căror semnificație reală nici măcar nu se cunoaște (15%).

Dar care este portretul-robot al tatuatului cu regrete? Este femeie și are între 30 și 40 de ani (65%), în timp ce procentul scade la 55% între 18 și 29 de ani și la 51% în rândul celor peste 40. Pe listă sunt manageri (25%), profesioniști (22%), funcționari publici (17%), profesori (13%), angajați în general (12%) și muncitori (10%).

”Din punct de vedere statistic alegerea de a modifica sau îndepărta tatuajul apare la 35 de ani și este comună tuturor, de la militari de la studenți – continuă Pedretti. Circa 70% dintre clienții mei aleg să își acopere tatuajul, în timp ce 30% îl îndepărtează complet. Printre cele care au cauzat cele mai multe regrete în experiența mea personală semnalez tatuajele tribale, mesajele scrise sau dedicațiile, numele unor persoane dragi sau foști iubiți, compozițiile florale, corectările unor tatuaje deteriorate, cele prea colorate, portretele, crucile, cele în chineză sau japoneză și desenele în stil horror”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Afaceriștii italieni fac ordine în România: ”Vom combate corupția”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a întors din Italia și face afaceri cu ii: ”Nu regret nimic, fac ce-mi place”

Pesaro, și-a strangulat soția cu un prosop, a stat lângă cadavru 2 ore, apoi în final s-a sinucis