in

Scenă de groază în Reggio Calabria: doi câini legați de mașină și târâți pe drum, denunț din partea asociațiilor

Scenă de groază în Reggio Calabria. Legate cu un ștreang și târâte de un autovehicul. Unul dintre cei doi câini nu a reușit să ajungă. Episodul s-a petrecut la Palizzi, în provincia Reggio Calabria, și a fost denunțat de Lega Antivivisezione (Lav), scrie corriere.it.

”Acest tratament atroce a fost rezervat pentru doi câini tineri care trăiau liberi în zonă”, a explicat asociația într-un comunicat, ”și care așteptau să fie transferați la refugiul administrat de asociația Anime Randagie din Bovalino, care îi îngrijise până în ziua precedentă atacului.

Unii voluntari, relatează Lav, „i-au găsit încă legați împreună, supraviețuitoarea, cu răni grave și în stare de șoc, alături de trupul fără viață al tovarășei sale”.

Citește și: Roma, patru bărbați și o femeie, toți români, trăiau într-un adăpost pentru câini. ”O situație la limita degradării”

Scenă de groază în Reggio Calabria

Din păcate, nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident și, potrivit Lav, această metodă este adesea folosită pentru a pedepsi câinii sau pentru a-i îndepărta dintr-o zonă.

„Am raportat deja multe acte similare în trecut”, spune asociația. ”Cel mai recent caz datează din decembrie anul trecut, când un câine a fost târât până la moarte în provincia Lecce”. Bărbatul responsabil de această acțiune a decis să-și facă de cap cu animalul, un ciobănesc din rasa Maremma, care intrase pe proprietatea sa și, potrivit acestuia, mușcase niște găini. Cu toate acestea, scena a fost observată de un îngrijitor al grădinii zoologice aflat în timpul liber, care a dat alarma și a fotografiat scena dramatică.

Episoade similare fuseseră înregistrate în anii precedenți la Siracusa și Bergamo. „Aceste atrocități nu pot rămâne nepedepsite și trebuie să fie urmărite penal cu pedepse pe măsura violenței practicate și a periculozității sociale care îi caracterizează pe cei care se angajează în astfel de comportamente”.

Lav a decis să depună o plângere împotriva unor persoane necunoscute și să ceară primarului să dea „un semnal puternic comunității” prin condamnarea publică a acestui act.

„Îi invităm pe toți cei care știu ceva despre acest incident atroce – se încheie nota – să contacteze Lav, chiar și sub anonimat, pentru a sprijini ancheta împotriva celor care au ucis cu atâta ură și au creat durere acestor doi căței lipsiți de apărare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Jefuit și hărțuit timp de 10 ani de româncă

Bătrân din Italia, hărțuit și jefuit 10 ani de îngrijitoarea română și soțul ei. „Obligat să trăiesc cu 50 de euro pe lună”

ziua culturii padova

Ziua Culturii Naționale Române la Universitatea din Padova