in

Noul cod rutier în Italia: apare suspendarea permisului ”pe termen scurt” cu mai puțin de 20 de puncte

Noul cod rutier în Italia: apare suspendarea permisului ”pe termen scurt” cu mai puțin de 20 de puncte. Odată cu aprobarea în Camera Deputaților a proiectului de lege privind noul Cod Rutier, a fost adoptată și o noutate care constă în suspendarea „pe termen „scurt” a permisului de conducere. Articolul 218, de fapt, o prevede ca o sancțiune progresivă împotriva celor care comit încălcări de o anumită gravitate. Dar cum va funcționa?
>>> Localitatea din Italia care îi răsplătește pe cei care merg cu bicicleta la serviciu: fiecare a primit 1.356,73 euro

Suspendarea permisului ”pe termen scurt”

În primul rând, din text reiese că măsura îi afectează pe șoferii care au mai puțin de 20 de puncte pe permisul de conducere, adică au comis deja o infracțiune rutieră care implică scăderea de puncte și nu au recuperat încă ceea ce au pierdut, scrie Corriere.it.

Infracțiunile care duc la „suspendarea pe termen scurt” a permisului de conducere: În primul rând, este important să precizăm lista celor 23 de infracțiuni cu care se poate ajunge la ‘suspendarea pe termen scurt’ a permisului de conducere.

 1. direcție interzisă;
 2. depășirea interzisă;
 3. neacordare de prioritate;
 4. semafoare care interzic circulația (roșu);
 5. nerespectarea semnalului de oprire al unui agent de circulație;
 6. nerespectarea regulilor privind trecerile la nivel;
 7. depășirea pe dreapta
 8. depășirea interzisă sau efectuată fără respectarea regulilor;
 9. nerespectarea distanței de siguranță între vehicule care provoacă un accident cu pagube grave pentru vehicule, de natură să ducă la o revizuire;
 10. interzicerea mersului înapoi în anumite cazuri specifice;
 11. nepurtarea sau utilizarea neregulamentară a căștii de protecție la mopede și motociclete
 12. nefolosirea sau utilizarea neregulamentară a sistemelor de reținere (prin aceasta înțelegându-se suporturile pentru a menține scaunele pentru copii bine fixate) și a dispozitivelor anti-patinare
 13. utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive în timpul conducerii;
 14. mersul înapoi pe autostrăzi sau pe drumurile principale, inclusiv pe banda de urgență;
 15. nerespectarea benzii de accelerare și neacordarea de prioritate pe autostrăzi sau drumuri principale
 16. nerespectarea interdicției de oprire sau de staționare, pe autostrăzi sau pe drumuri extraurbane majore
 17. nefolosirea luminilor prescrise la oprire, pe autostrăzi sau drumuri principale
 18. nepunerea triunghiului pentru un vehicul staționat, pe autostrăzi sau drumuri principale;
 19. conducerea după ce a consumat băuturi alcoolice, cu o rată mai mică de 0,5 g/l pentru conducătorii auto care trebuie să aibă o „rată zero”;
 20. neacordarea de prioritate pietonilor;
 21. depășirea cu mai mult de 20% a duratei maxime zilnice de conducere sau a perioadei minime de odihnă în vehiculele utilizate pentru transportul de persoane sau de mărfuri
 22. depășirea cu mai mult de 20% a timpului maxim de conducere săptămânal sau a perioadei minime de odihnă în vehiculele utilizate pentru transportul de mărfuri sau de pasageri;
 23. conducerea în cazul în care s-a ordonat să nu se continue călătoria din cauza încălcării perioadelor de conducere sau a nerespectării perioadelor de repaus zilnic și săptămânal.

Durată diferită în funcție de numărul de puncte

Un prim element pe care este important să îl reiterăm se referă la identificarea călătorului care încalcă Codul: suspendarea de scurtă durată, bineînțeles, poate fi aplicată doar dacă este posibilă identificarea persoanei care conduce.
>>> Istat, rata natalității se prăbușește în Italia: este aproape de minimul istoric. „În acest ritm, țara rămâne fără locuitori”

Prin urmare, întreruperea permisului de conducere poate avea o durată diferită în funcție de numărul de puncte de pe permisul persoanei în cauză. Dacă sunt între 10 și 19 puncte, oprirea este de 7 zile, în timp ce pentru mai puțin de 10 puncte, sancțiunea urcă la 15 zile. În cazul în care infracțiunea comisă are ca rezultat un accident, care nu trebuie neapărat să implice alte vehicule sau persoane, perioada de suspendare a permisului de conducere se dublează.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Muncitor român rănit la muncă la Monza - Un muncitor de 32 de ani a fost dus la spital cu cod galben după ce a căzut de pe o schelă înaltă de șase metri. Muncitorul a căzut pe o structură metalică și s-a rănit grav.

Monza, cade de pe schelă de la 6 metri peste o structură metalică: muncitor român grav rănit

Actor italian de origine română, rol de succes în telenovela „Un posto al sole” de pe Rai 3: „Mama mea româncă mi-a pus numele ei preferat rusesc”