in

Tragedie la Avezzano, o fetiță de 11 ani a murit după ce leagănul în care se juca s-a rupt iar o grindă i-a lovit capul

O fetiță de 11 ani a murit după ce leagănul în care se juca s-a rupt și o grindă de lemn i-a zdrobit capul. Împreună cu fetița mai erau și alți copii dar care, din fericire, nu au fost răniți.

Tragedia a avut loc marți după-amiază la oratoriul din San Pelino. Începând de miercuri după-amiază, structura a fost pusă sub sechestru împreună cu zona de joacă din centrul satului situat nu departe de Avezzano, în provincia L’Aquila, scrie Corriere della Sera.

Tragedie la Avezzano, o fetiță de 11 ani a murit

Stâlpii de lemn care susțineau leagănul s-au rupt, iar grinda a lovit în cap o fetiță de 11 ani, Alessia Prendi, care se juca împreună cu câteva colege, care a murit la scurt timp la spitalul San Salvatore din L’Aquila, unde a fost transportată cu elicopterul de la spitalul din Avezzano.

Cu doar câteva luni în urmă, site-urile din zonă au denunțat abandonarea parcului oratoriului San Pelino. Într-o fotografie, în prim-plan, se afla un leagăn format din două trunchiuri de copac destul de subțiri care susțineau o grindă de lemn sub care erau agățate frânghii care susțineau o pereche de scaune.

Există trei suspecți în cazul morții Alessiei Prendi. Aceștia sunt preotul paroh, Don Antonio Allegritti, viceprimarul Domenico Di Berardino și directorul de planificare urbană Antonio Ferretti.

Don Antonio, în vârstă de 36 de ani, se afla în Albania în momentul tragediei și s-a întors imediat ce a aflat ce s-a întâmplat.

Carabinierii din Avezzano, însărcinați cu ancheta de către procurorul Maurizio Maria Cerrato, au mers la casa parohială și au achiziționat documentația referitoare la oratoriu și au confiscat leagănul. „Au redeschis acel oratoriu doar pentru a o lăsa pe fiica mea să moară”, a acuzat mama fetei.

Citiți și: Italia, accident mortal pe A14, tânără de 23 de ani lovită în plin de un SUV, i se oprise mașina pe mijlocul autostrăzii

Reacția primăriei din Avezzano

„Administrația își manifestă apropierea față de familia fetiței, zdruncinată de cea mai mare pierdere pentru un părinte. Administratorii din Avezzano își exprimă, de asemenea, încrederea totală în activitatea Justiției și, în certitudinea deplinei extraneități a Entității în producerea dramaticului eveniment, nefiind nici proprietar, nici gestionar, nici competent pentru zona afectată de accident, consideră inoportun, în această dureroasă etapă, să dispună orice altă anchetă tehnico-juridică pentru care există momente și locuri diferite”, scrie într-o notă Primăria Avezzano.

„Orice altă precizare, de fapt, este deplasată și scoasă din context și nu face decât să alimenteze o confuzie mediatică jignitoare pentru momentul de doliu colectiv: sunt zile de condoleanțe și de solidaritate cu cei care au fost loviți de o tragedie incomensurabilă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Alarma în Italia, prețul laptelui explodează: „Va depăși 2 euro”. Marii producători sunt îngrijorați

Avellino, românca părăsită se răzbună: i-a dat foc mașinii iubitului care s-a întors la fosta lui soție