in

Veneția, gest extraordinar de solidaritate: după moartea soției, a primit cadou din partea colegilor 270 de ore de concediu

Știri Italia – Veneția, gest extraordinar de solidaritate: Și-a pierdut soția în urma unei boli care a lăsat familia epuizată, cu câteva zile înainte de începerea școlii pentru copiii lor de 11 și 13 ani, fără să știe cum să facă față durerii băieților, a lui și a revenirii lor la școală.

Colegii săi au dat însă dovadă de multă înțelegere și s-au mobilizat pentru a-i oferi ore și zile libere. „Am fost impresionat și am fost atât de mulțumit”, spune Andrea Leoni, 47 de ani, șofer la o companie.

„Trebuia să mă organizez, să înțeleg reacțiile copiilor, să stau acasă cu ei și să gestionez începerea lecțiilor, de care mama lui se ocupase întotdeauna. Și nu mai aveam nicio vacanță”, a mai declarat el, citat de Corriere della Sera.

Veneția, gest extraordinar de solidaritate

Totul s-a epuizat pentru a fi alături de soția sa Chiara Batacchi, 47 de ani, o viață dedicată familiei devastată de cancerul la sân. Operația, ani de tratament și controale, o perioadă de liniște timp de opt ani. Apoi, brusc, reapariția la începutul anului într-o formă mai violentă.

O agravare rapidă, soțul ei care și-a dat până la ultima oră de concediu și de permisie pentru a-i fi alături și pentru a fi o prezență stabilă pentru copiii ei și pentru a le menține viața și casa în ordine, părinții Clarei, Lina și Paolo, mereu alături de ea și de ei.

A murit pe 9 septembrie, cu trei zile înainte ca copiii ei să înceapă școala. „Trebuie să fiu acolo pentru ei. Eram pe punctul de a cere un concediu fără plată”, povestește Leoni, „când firma m-a sunat și m-a întrebat dacă aș accepta ajutorul colegilor în această perioadă dificilă”, a povestit el.

De la publicarea „apelului” pentru concediu și până la atingerea limitei de 270 de ore a fost o chestiune de ore. „Într-o după-amiază, iar dimineața era deja atins – am fost atât de mulțumită”, a dat Andrea din cap. ‘S-au înscris foarte mulți oameni, peste 270. O mare demonstrație de afecțiune și solidaritate’, relatează compania.

Citiți și: Italia, tânăr de 30 de ani a murit sub privirile iubitei încercând să-i recupereze telefonul: ”Nu meritai acest sfârșit”

Șansa de a dona

Aceasta nu este prima dată. Un alt caz a avut loc la începutul lunii septembrie la Treviso. Sistemul de muncă, la orice nivel, admite perturbări în viața angajaților până la un anumit punct. Momentul în care se epuizează vacanțele, concediile de odihnă.

Apoi, ancora este reprezentată de colegi, comunitate, familie. Compania care activează posibilitatea introdusă de decretul mai bine cunoscut sub numele de Jobs Act de a reforma articolul 18 privind concedierile.

„Cel mai dificil lucru acum este să citesc reacțiile copiilor mei la doliu”, spune Leoni: „Timp de luni de zile au văzut-o cum se simte din ce în ce mai rău, cum nu mai face ceea ce obișnuia și cu care era obișnuită”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Stai în Italia dar vrei să te întorci în România și cauți un loc de muncă? Eveniment de informare la Roma!

Atac brutal la Roma, doi români bătuți ÎN SPITAL de 25 de romi