in

O vilă din Roma se vinde cu JUMĂTATE DE MILIARD de euro. ”Este un loc unic în lume”

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru jumătate de miliard de euro, potrivit The Guardian, citat de adevarul.ro.

Pictura acoperă 2,75 de metri pătraţi ai unui tavan şi îi înfăţişează pe Jupiter, Neptun şi Pluto. Ea a fost comandată de cardinalul Francesco Maria Del Monte în secolul 16 pentru a decora laboratorul lui de alchimie din Casino di Villa Boncompagni Ludovisi, clădire cunoscută ca Vila Aurora.  

Vila, înconjurată de ziduri înalte în apropiere de Via Veneto din centrul oraşului, este tot ce a rămas din reşedinţa cardinalului.  

Va fi scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 471 de milioane de euro.

„Del Monte a cumpărat proprietatea pe care a restructurat-o înainte de a-i comanda lui Caravaggio să picteze fresca în laboratorul lui, care era o încăpere foarte mică”, a explicat Alessandro Zuccari, profesor de istorie la Universitatea Sapienza din Roma, care a supervizat estimarea muralului.

„Este o lucrare extraordinară pentru care a fost greu de stabilit un preţ, având în vedere că este singura pictură murală realizată vreodată de Caravaggio, astfel că nu am avut cu ce să o comparăm”.  

Italia, zeci de site-uri blocate, vindeau ilegal medicamente, inclusiv împotriva COVID-19

Zuccari a evaluat pictura murală, creată de Caravaggio pe când avea în jur de 20 de ani, la nu mai puţin de 310 milioane de euro.  

Întreaga proprietate va fi scoasă la licitaţie pe 18 ianuarie, cu un preţ de pornire de 471 de milioane de euro.

Camere din vilă conţin fresce realizate de pictorul baroc Guercinp, comandate de familia nobilă Ludovisi, care avea legături strânse cu papalitatea şi care a cumpărat proprietatea de la Del Monte.  

Vânzarea vilei are loc după o lungă dispută

Disputa privind moştenirea ei, a avut loc în urma decesului prinţului Nicolò Boncompagni Ludovisi, în 2018.  

„Sunt şi alte camere decorate spectaculos, dar cele mai importante lucrări sunt făcute de Caravaggio şi Guercino”, a adăugat Zuccheri. „Este un loc unic în lume”.  

Proprietatea abundă de antichităţi, deşi zeci de statui vechi sunt găzduite acum de Muzeul Naţional al Romei, după ce au fost cumpărate de statul italian.

Pentru că este protejată de Ministerul italian al Culturii, odată ce o ofertă a fost agreată la licitaţie, statul va avea şansa să cumpere proprietatea la acelaşi preţ. „Statul va avea dreptul de a o cumpăra. Problema este dacă va putea plăti un preţ atât de mare”, a completat Zuccheri.  

Oricine va cumpăra proprietatea va fi nevoit să cheltuiască alte 11 milioane de euro pentru restaurare.  

Până în 2019, Vila Aurora şi grădinile ei puteau fi vizitate de turişti doar prin programarea unor tururi private, care avea loc o dată pe lună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
mariana romanca noua copii

Mariana, românca cu nouă copii, eroină în Italia: „Dacă va veni și al zecelea, va fi o bucurie”

a treia doza italia

Vaccinarea cu a TREIA doză în Italia: „Din ianuarie!”