in

Un virusolog anunţă sfârşitul pandemiei în Italia: „La primăvară!”

Un virusolog prezice sfârşitul pandemiei în Italia. Întrucât a marcat un nou record pentru administrarea de vaccinuri într-o singură zi, virusologul Matteo Bassetti spune că ţara sa va scăpa de virus în primăvara care urmează.

Italia a atins marți un nou record pentru administrarea de vaccinuri anti-Covid de peste 686.000 de doze – 77.500 dintre acestea au fost primele doze, inclusiv 48.000 de copii și 22.500 de primele doze pentru cei peste 50 de ani. Au fost administrate aproape 550.000 din a treia doză, conform comisarului italian pentru urgențe Covid-19, Francesco Figliuolo.

Programarea la vaccin în Italia, probleme pentru străini

Aproximativ 86,5% din populația eligibilă de peste 12 ani a fost acum complet vaccinată împotriva Covid-19, arată cele mai recente cifre oficiale.

Sfârşitul pandemiei în Italia

Progresul campaniei de vaccinare s-a accelerat până la un punct în care un expert în sănătate a prezis o dată de încheiere a pandemiei în Italia.

„Deja în primăvară, între aprilie și mai 2022, vom ieși în mod rezonabil din pandemie”, a declarat miercuri Matteo Bassetti, directorul Clinicii de Boli Infecțioase din Genova, pentru Rai Radio1.

Acest lucru se va întâmpla în ciuda predicțiilor sale cu privire la tendința de infecții care continuă să crească, alimentată de varianta Omicron.

„Cred că astăzi în Italia există 10-15% (din oameni) pozitivi, deci aproximativ zece milioane de oameni, iar până în primăvară mai mult de un italian din doi va fi infectat”, a adăugat el.

Virusologul a vorbit şi despre purtarea măștilor de protecţie, care în prezent este obligatorie în aer liber în toată Italia până cel puțin pe 31 ianuarie.

„Sper că vom reuși să scoatem măștile, deoarece cred că vom avea 95% dintre oameni vaccinați”, a spus el.

De asemenea, acesta a comentat şi cele mai recente reguli de carantină din Italia, deoarece peste două milioane de persoane sunt în prezent izolate.

Guvernul italian a anunțat luna trecută o revizuire a regulilor de carantină a coronavirusului în baza unui nou decret-lege.

Carantina nu va mai fi necesară pentru contactele apropiate dacă aceștia au primit a treia doză sau au fost complet vaccinați sau recuperați în ultimele patru luni (120 de zile).

Italia a atins un alt record marți cu 220.532 de noi infecții cu Covid, potrivit datelor Ministerului Sănătății, împingând patru regiuni în zona „portocalie”.

În prezent, există peste 2 milioane de cazuri pozitive în Italia; aproape 140.000 de oameni au murit în Italia de la începutul pandemiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
asistent italian arestat

VIDEO „Vaccinare la chiuvetă”, asistent italian arestat. A fost filmat în timp ce vărsa serul la GUNOI

matteo salvini cere castrarea romanului

Matteo Salvini cere castrarea românului care și-a violat fiica și a lăsat-o însărcinată