in

Programarea la vaccin în Italia, probleme pentru străini

Pe măsură ce vaccinarea anti Covid 19 devine obligatorie pentru mai multe grupuri de persoane din Italia, cetăţenii străini din Italia cer îndrumări cu privire la modul de rezervare a celei de-a treia doze de vaccin. Iată ce trebuie să știți.

Străinii care doresc să își rezerve prima, a doua sau doza booster de vaccin în Italia au raportat obstacole în obținerea unei programari pentru un vaccin anti-Covid.

Lipsa anumitor documente, cum ar fi tessera sanitaria (cardul de sănătate italian) și codice fiscale (codul fiscal) poate complica procesul.

Din moment ce persoanele peste 50 de ani se confruntă acum cu obligaţia de vaccinare, iar valabilitatea Super Green Pass-ului – care arată că deținătorul este vaccinat sau s-a recuperat recent de la Covid – a fost redusă la șase luni, mulți oameni din Italia se confruntă cu dorinţa de a se imuniza.

Citiţi şi: Începând de azi, în Italia a intrat în vigoare Super Green Pass: acces doar pentru vaccinați sau vindecați

Amintim că din 15 februarie persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste vor trebui să prezinte Super Green Pass pentru a intra la locul de muncă.

Cum folosiţi site-ul național de vaccinare

Pentru a rezerva o programare de vaccinare în Italia, platforma națională de vaccinare Covid este un bun punct de plecare – dar vă va permite să rezervați doar pentru anumite regiuni.

Vi se va cere să introduceți numărul de tessera sanitaria (cardul de sănătate) și codice fiscale (codul fiscal) atunci când sunteți direcționat către pagina de rezervare.

Dacă nu le aveți, există câteva opțiuni care vă vor cere să completați datele în întregime.

Dacă sunteți cetățean străin cu un cod STP (Stranieri Temporaneamente Presenti) sau ENI (European Non Iscritto) sau un cod fiscal italian (codice fiscale), vă puteți rezerva o programare aici.

În cazul în care acestea nu funcționează, puteți solicita autorizarea de rezervare folosind acest link.

Codul fiscal este posibil să nu funcţioneze sau să nu fie recunoscut. În acest caz, puteți continua folosind butonul „Solicitare înscriere” (Richiedi Abilitazione) pentru a continua cu înregistrarea și pentru a introduce datele dumneavoastră. Site-ul spune apoi: „În 24/48 de ore de la solicitarea de înregistrare a datelor dumneavoastră, veți putea accesa platforma și veți putea continua cu rezervarea vaccinării împotriva Covid-19”.

Covid, Draghi: „Problemele Italiei depind de cei nevaccinați”

Este posibil să faceți rezervare într-o altă regiune decât reședința dvs. și într-o altă regiune decât cea în care ați primit o doză anterioară de vaccin.

Cum folosiţi site-ul web al autorității regionale de sănătate

Dacă nu progresați cu platforma națională sau dacă regiunea dvs. nu este acoperită, vizitați site-ul web al autorității regionale de sănătate și vedeți ce informații sunt disponibile acolo.

Rezervarea unei doze va fi un proces diferit în Lombardia, comparativ cu Campania, de exemplu. Unele regiuni necesită programări, în timp ce altele nu; unele permit farmaciilor să administreze vaccinul, în timp ce altele vă cer să mergeți la un centru de vaccinare.

Jennifer Vogt este un cetățean american care locuiește în Florența și a încercat să-și rezerve vaccinul folosind site-ul de rezervare a vaccinurilor din regiunea Toscana.

Omicron va infecta jumătate din populaţia Europei, avertizează OMS

Ea nu este încă înregistrată la sistemul național de sănătate al Italiei și, prin urmare, nu are în prezent tessera sanitară. Cu toate acestea, nu aceasta a fost problema, deoarece „aceasta ar putea fi ocolită”, a spus ea, întrucât puteți reuși să rezervați doar cu codul fiscal.

Problema a apărut atunci când i s-a cerut și un „codice numerico” (cod numeric), pe care nici măcar autoritatea locală de sănătate – sau ASL – nu l-a putut clarifica despre ce este vorba.

În acest caz, a fost trimisă înapoi către platforma națională de rezervare, care nu acoperă Toscana, așa că și-a rezervat o programare în regiunea Marche.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Roman din Cerignola si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Oroare la Cerignola, un român și-a violat fiica și a lăsat-o însărcinată: arestat

nevaccinati insule italiene

Disperare în rândul nevaccinaților din insulele italiene: „Nu pot merge să își cumpere o pereche de chiloți”