in

Bari, asociația TraciaLand Italia sărbătorește Ziua Națională a României la Bari. Povești cu femei curajoase și întreprinzătoare

Asociația TraciaLand ITALIA Sărbătorește Ziua Nationala a Romaniei pe data de 26 noiembrie 2019, incepand cu ora 16:30, in Orasul Bari, la Camera de consiliu, de pe strada – Lungomare Nazario Sauro, numarul 29. Evenimentul este organizat sub patronajul Primariei orasului Bari si al Facultatii de Business si Turism din cadrul ASE Bucuresti.

Povesti cu femei curajoase si intreprinzatoare care celebrează in cadrul festiv 101 ani de la Marea Unire sarbatoare Nationala a Romaniei. Aceasta este alegerea Monicai Irimia, presedintele asociatiei TraciaLand Italia care organizează cea de-a XI-a editie a festivitatilor pentru comunitatea romaneasca stabilita in Italia, in provincia Bari si nu numai.

Evenimentul care se va desfasura, asadar, pe data de 26 noiembrie la Sediul Primariei orasului Bari, incepand cu ora 16:30, va aduce in prim plan propuneri ce se invart in jurul figurii feminine.

Evenimentul va fi deschis cu prezentarea romanului ,,Eu nu am gresit”, care prezinta povestea inspirata din fapte reale a unei tinere femei de origine romana care isi paraseste tara nativa pentru a imigra in Italia, in ciuda tuturor suferintelor indurate.

Autorul romanului, Onofrio Pagone, jurnalist si scriitor, va purta un dialog cu rectorul Universitatii din San Marino , Corrado Petrocelli. In continuare, ne va bucura cu prestatia sa, Lia Lungu, artista si folclorista al carui talent este recunoscut la nivel mondial, si totodata, ea fiind recunoscuta ca jurnalista la publicații româno-americane datorita implicarii de ani buni in numeroase actiuni umanitare. Va interpreta live cantece și ritualuri tradiționale din folclorul românesc.

O nota de culoare va fi adusa de catre Daniela Ababe care isi va prezenta colectia vestimentara, printre care incantatoarele ii brodate, element fundamental al portului traditional romanesc, iubit si promovat de nenumărate ori de către Majestatea Sa Regina Maria a Romaniei in urma cu un secol, acum este readus in actualitate. Pe scena o sa defileze femei de diferite nationalitati din grupul “ Le Mamme del Mondo “ purtand colectii private autentice.

Universul feminin, adus in prim plan prin artă, va putea fi rezumat prin cuvantul pur romanesc, ,,Sânziana”. Acest nume este reprezentativ pentru zanele gingase, care joaca un rol important in folclorul traditional romanesc si care, nu din intamplare, a fost ales drept nume pentru floarea gallium care poate fi culeasa de pe campii si care impodobeste capetele zanelor. Multe fete gingase si gentile, cu o inima curajoasa, sunt protagonistele acestei prezentari care se adreseaza comunitatii bareze cu un grad de implicare activ.

Prezenta consilierului pe probleme culturale al Primariei Bari, Ines Pierucci si cea a consilierei Micaela Paparella, impreuna cu o delegatie venita de la Bucuresti, alaturi de fondatoarea TraciaLand Otilia Magheru, vorbesc de la sine despre cooperarea tot mai ridicata a celor doua realitati românești. Prezentarea evenimentului va fi facut de Maria Cristina De Carlo, jurnalista postului de televiziune TMR in compania traducatoarei Nicoleta Teudorescu.

Asociația Europeană TraciaLand Italia
Via Dalmazia 127, Bari, 70121, Italia
Email: [email protected]
Telefon: 00393803407216
Website:
www.tracialand.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, român de 27 de ani, s-a sinucis după ce a fost condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ. ”S-a declarat mereu nevinovat”

Palermo, româncă însărcinată, înjunghiată în burtă și lăsată să moară pe marginea drumului, într-un șanț