in

Alexandru Furis, român de 30 de ani „generos, iubit și respectat de toți”, a murit într-un accident de motocicletă la Martellago

Alexandru Bogdan Furis a murit la Martellago, într-un accident de motocicletă, la 30 de ani, durerea mamei sale: „A fost viața mea, trebuie să fiu puternică pentru el”. «Însorit, generos, iubit și respectat de toți. Acesta a fost fiul meu, viața mea: acum trebuie să fiu puternică pentru el”. Astfel mama, Maria Barbu, isi aminteste de singurul ei fiu, Alexandru Bogdan Furis, luat de la ea printr-un teribil accident la doar treizeci de ani.
>>> Un muncitor român de 25 de ani moare zdrobit de un utilaj în Catania

Alexandru ar fi împlinit 31 de ani într-o săptămână, pe 18 septembrie: o tragedie care a zguduit întreg municipiul Martellago în care locuia tânărul, la Olmo, și era binecunoscută.

Alexandru s-a născut în Craiova, România, dar venise în Italia în copilărie cu mama sa, în 1999, iar cu ea și cu soțul ei Renzo Germin, tatăl vitreg al băiatului, locuise de multă vreme în via don Berti din Maerne, unde a avut am fost și la școala elementară și gimnazială.

Aici își făcuse mulți prieteni, iar apoi s-a mutat cu câțiva ani în urmă într-o clădire din via Monsenior Longhin 47, în Olmo, unde locuia încă cu tatăl său vitreg: mama sa, care lucrează ca cosmetician într-un hotel din Veneția, are domiciliul în centrul istoric. În liceu a urmat institutul tehnic industrial Levi din Mirano. Era (și se simțea) cetățean italian, atât de mult încât chiar și-a italianizat numele („Alessandro”) pe profilul său de Facebook, scrie Il Gazzettino.
>>> VIDEO – Nebunie la Napoli, trei români mergeau cu spatele pe șoseaua de centură: „Nu mai aveam benzină”

Alexandru Bogdan Furis a murit la Martellago, într-un accident de motocicletă – Se ducea la muncă

După studii a fost angajat aproape imediat la Speedline din S. Maria di Sala, unde lucra de 8-9 ani, unde se ducea și ieri (11 septembrie) dimineață, «și unde crescuse atât de mult, devenise un „chimist” – explică mândră mama – Alexandru a fost mereu o persoană zâmbitoare, foarte dulce, cu o inimă de aur, și muncitor din greu: în compania sa era foarte apreciat de manageri, iubit de toți colegii, la fel ca multi prieteni l-au iubit foarte mult. Am avut o relație specială, l-am avut pe el, el m-a avut, a fost iubirea vieții mele. Aveam multe planuri, trebuia să facem multe lucruri împreună, dar el va fi mereu cu mine”.

Alexandru Furis iubea viața, îi plăcea să călătorească, tocmai fusese în Grecia și trebuia să se întoarcă de ziua lui, era pasionat de sport și în copilărie jucase mai multe: fotbal, era un mare fan Juventus, tenis și mai presus de toate ciclism, fusese și membru al companiei locale. Și atunci avea o mare pasiune pentru motoare, își „dăruise” o mașină sport, un Audi TT coupé, și adora acea Ducati roșie a lui.
>>> Grav accident la Ravenna: Șofer român de camion lovește șase mașini oprite la semafor

„Băiat MINUNAT”

Dar avea capul pe umeri și era un tip care muncea din greu. „Un băiat minunat, mereu amabil, de ajutor și foarte grijuliu cu mine” spune Renzo, care l-a văzut crescând și l-a iubit ca pe un fiu: i-a adus poliția locală vestea tristă ieri și apoi a venit grea sarcină de a o înștiința pe mama Maria, care s-a grăbit imediat de la Veneția la Mirano.

„Știm doar despre accident că fiul meu s-a grăbit, dar mergea pe propriul său drum și că un alt tânăr l-a întrerupt: din păcate impactul a fost prea violent”, conchide mama. Femeia intenționează să-și îngroape fiul la Veneția: „Vreau să-l am aproape”. „Îmi pare foarte rău pentru a enesa pierdere din cauza unui accident rutier care afectează comunitatea noastră – a spus primarul Andrea Saccarola, informat despre tragedie de către colegul său din Mirano Tiziano Baggio – sunt aproape de cei dragi și cât mai curând posibil. Voi merge la ei pentru a-mi oferi condoleanțele”.
>>> Un camper explodează pe plajă la Olbia, moare un copil de 11 ani de origine română – VIDEO

Dinamica accidentului

Accident mortal a avut loc în dimineața zilei de luni 11 septembrie, în jurul orei 8.30, la Mirano: o mașină a intrat în coliziune cu motocicleta. Accidentul s-a produs în via Cavin di Sala, la intersecția cu via Bianchi, conform primelor constatări, coliziunea a fost cauzată de o necedare de prioritate a mașinii.

La volanul autoturismului era un tânăr de 27 de ani, Z.G. Motociclistul se deplasa în direcția Santa Maria di Sala. O mașină a intrat de pe o stradă laterală și, deși motociclistul a încercat să frâneze, impactul a fost inevitabil. Viteza cu care se deplasa motocicleta este, de asemenea, examinată de anchetatori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Bari, furt de mașină în 12 secunde

VIDEO – La Bari hoții îți fură mașina în 12 secunde. Tehnica este întotdeauna aceeași

cartuse

O româncă și iubitul ei italian prinși de carabinieri cu peste 500 de cartușe în casă, mama fetei i-a denunțat