in

Bandă de români destructurată la Milano: 11 jafuri, 75 de mașini furate, pradă de UN MILION de euro

Bandă de români destructurată la Milano: 11 jafuri, 75 de mașini furate, pradă de UN MILION de euro

Membrii unei grupări formată din nouă români care locuiau în provincia Monza din Italia au fost identificaţi şi arestaţi de Poliţia italiană. Anchetatorii au stabilit că românii foloseau tehnici paramilitare pentru a-şi asigura scăparea din locaţiile unde comiteau jafurile.

Cei nouă hoţi organizau totul până la cel mai mic detaliu. În ziua în care comiteau jafurile, furau maşini. Unele erau folosite pentru a bloca maşinile de poliţie care soseau la faţa locului, altele pentru a sparge porţile şi zidurile depozitelor de unde furau bunuri.

De asemenea, anchetatorii italieni spun că infractorii români dădeau foc la mai multe cauciuri şi le aruncau pe mijlocul străzii, relativ aproape de locul unde comiteau jafurile, pentru a distrage atenţia de la ceea ce făceau.

Umpleau apoi microbuzele cu care veneau cu genţi şi haine de lux, dar şi cu alte bunuri şi se făceau nevăzuţi.

Bandă de români destructurată la Milano

Toţi membrii grupării de români au fost arestaţi în dimineaţa zilei de vineri, 15 aprilie, de către carabinierii de la comandamentele provinciale din Monza şi Brianza. Aceştia sunt acuzaţi de furt în formă agravată, scrie adevarul.ro.

Investigaţiile au început în noiembrie 2021 după ce românii au comis un furt de 352.000 de euro. Firma Ma. Bi. din San Daniele del Friuli, în provincia Udine, a căzut pradă hoţilor. Este vorba de o societate care efectuează controlul calităţii produselor unei cunoscute mărci de modă (care nu este nominalizată de anchetatori) şi care avea în depozit multe haine extrem de scumpe.

Sicilia, româncă de 25 de ani ucisă apoi incendiată, ucigașul condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Nu pot să dorm noaptea!”

Datorită imaginilor recuperate de pe camerele de supraveghere ale depozitului a fost posibilă reconstituirea modului de operare al bandei.

S-a stabilit astfel că vehiculele pe care le foloseau fuseseră furate în orele care au precedat atacul. În total, pentru a comite cele 11 jafuri. Hoţii români au furat 75 de maşini din provinciile Milano, Bologna, Florenţa, Pisa, Udine, Pordenone şi Arezzo.

Ancheta în acest caz a fost coordonată de procurorul Manuela Massenz, care a identificat baza operaţională a celor nouă români în provincia Monza.

Crimă înfiorătoare la Napoli, și-a ars de viu fratele mai mic pentru a încasa 300.000 de euro de la asigurare

Banda avea o structură ierarhică, cu un singur lider

Fiecare lovitură era extrem de bine studiată, iar membrii bandei acţionau într-un mod similar cu cel al militarilor.  

După ce umpleau dubele cu marfă, le duceau la un garaj din Paterno Dugnano, la periferia nordică a oraşului Milano.

Acolo, proprietarul le păstra timp de câteva zile, aşteptând să fie revândute. În cazul ultimului transport, nu au mai avut timp să îl plaseze pe piaţă. Cele 345 de genţi de piele de lux furate pe 13 aprilie au fost returnate proprietarului din Reggello, lângă Florenţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Miocardita este corelată cu vaccinul

Piacenza, Dr. Capucci: „Miocardita în creștere în rândul tinerilor și sportivilor, corelație cu vaccinul anti-Covid mRna”

O studentă italiană laudă România: „Este o țară minunată, dar din păcate…”