Menu
in

Bari, 1 milion de euro confiscați de la 512 români, rezidențe false pentru venit de cetățenie


Garda de Finaanțe din Bari a dispus sechestrul a peste 1 milion de euro de la 512 cetățeni români, acuzați că au obținut rezidența în mod fals, doar pentru a încasa venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza).

Operațiune a Gărzii de Finanțe la Bari

De la primele ore ale dimineții de vineri, militarii Comandamentului Provincial al GF din Bari, coordonați de parchetul local, în diferite sectoare ale capitalei Pugliei, au efectuat percheziții și au sechestrat peste 1.100.000 de euro de la 512 cetățeni români care ar fi autocertificat în mod fals că au domiciliul în Italia pentru a obține venituri de cetățenie.

Activitatea de investigație amănunțită, în domeniul fondurilor publice, aflată în prezent în faza de cercetare prealabilă, a făcut posibilă identificarea unui număr mare de subiecți de naționalitate română care ar fi solicitat atribuirea Codului Fiscal de la Administrația Financiară pe perioada 2019/2020, pentru a putea prezenta DSU și primi Certificatul ISEE respectiv, acte pregătitoare pentru depunerea cererii pentru Venitul de Cetățenie.

Video – Româncă aruncând cu bani, presa italiană: „Aici sunt banii dumneavoastră”

Italia, clanul Mondialu implicat în escrocheria cu venitul de cetățenie

Venit de cetățenie primit în mod necuvenit de români

Investigațiile ulterioare efectuate, susținute de analizele aprofundate efectuate de Unitatea Specială pentru Cheltuieli Publice și Combaterea Fraudelor Comunitare din cadrul Gărzii de Finanțe, au permis să se constate că, în același timp cu obținerea certificării ISEE, au făcut cereri de acces la beneficiul CDR/PDC, care a garantat primirea în mod necuvenit a subvenției economice menționate anterior în valoare totală de peste 1.100.000 euro.

Activitățile desfășurate de Unitatea Operațională Metropolitană a Gărzii de Finanțe din Bari au constatat totala artificialitate a reședințelor declarate de cetățenii români, întrucât sunt proprietăți inexistente și/sau abandonate.

Românii sunt în prezent sunt cercetați pentru infracțiunea la care se face referire la art. 7 alin. 1 din Decretul-Lege 4/2019 din cauza absenței cerinței de rezidență în Italia timp de cel puțin 10 ani de la momentul depunerii cererii, din care ultimii doi ani continuu.

Bologna, venit de cetățenie ilegal, peste 140 de români denunțați. Georgia Meloni explodează

Percheziții la CAAF

De asemenea, garda de Finanțe din Bari efectuează percheziții la centrele de asistență fiscală (CAAF) care au gestionat procedurile de eliberare a prestației, pentru a constata eventuale nereguli și au pus în aplicare un decret de sechestru preventiv emis de Judecătorul de instrucție competent. de la Tribunalul Bari la cererea Parchetului local împotriva suspecților pentru o sumă de peste 1 milion de euro, scrie batmagazine.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version