in

Tragedie lângă Bergamo, român de 23 de ani moare blocat în containerul de haine vechi

Român de 23 de ani moare containerul de haine uzate – Decesul s-a produs la ora 2 dimineața, între duminică și luni, descoperirea cu puțin timp înainte de ora 8. Cel care l-a descoperit a crezut că sunt haine atârnate din containerul galben de colectare a hainelor uzate, dar s-a apropiat și și-a dat seama că este o persoană prinsă în capcană, fără viață. Era cu câteva minute înainte de ora 8 dimineața luni, 6 mai, când un angajat al stației ecologice din Canonica d’Adda, lângă Bergamo, a făcut tragica descoperire. O dramă a sărăciei. Pompierii de la Dalmine au fost nevoiți să intervină pentru a elibera trupul neînsuflețit din container. Victima este un român de 23 de ani, Costantin Antonie, care locuia în Fara d’Adda. Medicul 118 nu a putut decât să-și confirme decesul, survenit probabil cu câteva ore mai devreme din cauza asfixiei din cauza strivirii diafragmei.

Român de 23 de ani moare în containerul de haine uzate – Imaginile video și reconstituirea

Datorită filmărilor de la camerele amplasate în afara și în interiorul ecostației – care se află în via dell’Artigianato, în zona industrială de la granița cu Fara d’Adda – carabinierii au putut reconstitui ceea ce s-a întâmplat în noaptea precedentă: în imagini se poate vedea baiatul – fara acte in buzunar – urcandu-se peste gardul care desparte o firma privata de situl ecologic municipal, pe partea dreapta a intrarii, apoi merge spre containerul galben, se introduce cu brațele, capul și până la tors pentru a apuca ceva. Și, de acolo, nemaiputând să se miște, nici aruncându-se cu totul în tomberon, nici revenind pe pași. În acel moment era 2 dimineața între duminică și luni: cu aproape șase ore mai devreme decât atunci când operatorul a descoperit cadavrul.

Român de 23 de ani moare în containerul de haine uzate

Tânărul nu a murit imediat și asta face drama și mai înfricoșătoare. Probabil că a încercat să se elibereze, deși în spațiul restrâns din interiorul containerului, care era aproape plin de haine, și să strige: dar terenul ecologic este situat într-o zonă înconjurată doar de firme, toate închise noaptea. O moarte îngrozitoare, după o agonie lentă: unele detalii pot fi furnizate de autopsia, pe care Parchetul ar putea să o dispună marți, 7 mai, după deschiderea unui dosar. Tot marți, la morga spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, unde cadavrul a fost ridicat în urma verificărilor, va fi îndeplinită procedura de recunoaștere a cadavrului de către unii membri ai familiei care locuiau cu tânărul de 23 de ani în Fara, la 600 de metri de terenul ecologic, scrie Eco di Bergamo.

Mestre, și-a prins capul într-un container de haine vechi: era moldovean și lucra la Fincantieri

Identificarea victimei

Român de 23 de ani moare în containerul de haine uzateTrăsăturile feței și absența de acasă din noaptea anterioară au oferit de fapt certitudinea că este vorba de Costantin Antonie, chiar dacă marți dimineața a fost organizată recunoașterea corpului de către membrii familiei. Luni, trupului său – fără acte, cu un ceas digital la încheietură și, în buzunar, un telefon mobil închis – i s-a luat și amprentele digitale, dar căutările în baza de date nu au dat niciun rezultat: tânărul nu era înregistrat, nici fotografiat niciodata si nici nu a avut antecedente.

Mort în containerul de gunoi. „O scenă înfiorătoare”

Descoperirea macabră a fost făcută de unul dintre muncitorii care strângea saci din coșurile de gunoi din zona Canonica. De luni, situl ecologic a fost închis, însă angajații Geco, firma care administrează ecostația, au cheile pentru a putea intra și descărca camioanele după turul de colectare în localitate. Pentru a face acest lucru, trebuie să urce vehiculul pe o porțiune înălțată și acoperită, de unde este posibil să arunce deșeurile de sus în coșurile de reciclare de dedesubt. «La coborâre, colegul meu s-a trezit în fața containerului și a văzut ceva atârnând – spune un operator ecostație –: i s-a părut haine pe jumătate ieșite, dar în schimb s-a apropiat, a văzut pantofii, și-a dat seama că este o persoană și a sunat la 112.”

Aceste containere sunt foarte răspândite în provincia Bergamo: în partea de sus sunt dotate cu o ușă rotativă unde sunt așezate sacii cu haine. Apoi, pentru a le face să cadă dedesubt, trebuie ridicat un mâner care ridică capacul greu, echipat cu contragreutăți care îl readuc, odată terminată operația, în poziția inițială. Noaptea trecută, tânărul român s-a lipit cu trunchiul de ușa rotativă, fiind blocat de sistemul de închidere mecanică a containerului, fără să reușească măcar să ajungă la telefonul mobil cu mâinile, în buzunarul pantalonilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Pot instala camere video în casă și o pot filma pe badantă în timp ce îngrijește un membru al familiei mele? Ce spune legea

O femeie de 41 de ani a murit în Italia după ce a căzut dintr-o tiroliană în mișcare, în timp ce nepoatele ei o înregistrau